Două cazuri de infectare cu West Nile în cartierul Craioviţa Nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boala se transmite de la ţânţar la om, însă nu şi de la om la om
Boala se transmite de la ţânţar la om, însă nu şi de la om la om

Veşti îngrijorătoare pentru locuitorii din cartierul Craioviţa Noua. Zona este în carantină din cauza unei alerte privind virusul West Nile.

Două persoane au fost depistate cu virusul West Nile în cartierul Craioviţa Nouă. La Centrul de Transfuzii Sangvine Dolj a fost pus deja un afiş, iar cei care locuiesc în zona de carantină nu pot dona sânge. Decizia a fost luata de Ministerul Sănătăţii. 

„Persoanele din Craioviţa Nouă nu pot dona sânge. Cartierul este în carantină din cauza virusului West Nile. Au fost depistate două cazuri pozitive”, a confirmat Sevastiana Bran, directorul Centrului de Transfuzii Sagvine Dolj.

Virusul West Nile se transmite prin întepătură, de la ţânţar la om. Medicii susţin că boala afectează sistemul nervos şi seamănă cu meningita sau encefalita. Atacă membrane care proteajează creierul, însă dacă pacientul este tratat la timp nu există riscul să rămână cu sechele.  

Persoanele înţepate de ţânţari au dureri intense de cap şi febră. Pacientul are o stare de somnolenţă, transpiră excesiv şi are vărsături. Nu există un tratament standard pentru virusul West Nile.
 
În România primele cazuri de infectare cu virusul West Nile a fost în anul 1996. Au fost înregistrate peste 300 de cazuri cu acest virus.    

Reprezentanţii Direcţiei de Sanatate Dolj au declarat ca în luna septembrie au fost confirmate două cazuri cu West Nile în cartierul Craioviţa Noua.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite