Ford va construi o noua maşina la fabrica din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La fabrica din Bănie se produce în acest momentul autoturismul B-Max
La fabrica din Bănie se produce în acest momentul autoturismul B-Max

Compania Ford a anunţat că va construi un al doilea autoturism la uzina din Craiova în ciuda dificultăţilor pe care le întâlneşte pe piaţă modelul B-MAX, produs la fabrica din Bănie.

Preşedintele Ford, Jan Gijsen, a declarat că secţia de motoare este pregătită să producă mai multe motoare. Fabrica Ford din Craiova este specializată pe motoare de benzină, iar dezvoltarea va merge pe acest segment. Reprezentanţii companiei americane au anunţat că în perioada următoare caută personal calificat între viitorii studenţi ai Universităţii din Craiova. „Vom avea nevoie de personal calificat şi vom angaja dintre viitorii studenţi ai Universitătii din Craiova. Cu acest scop am si creat bursele pentru aceştia. În acest moment colaborăm cu Universitatea şi lucrăm la aria curiculară a studenţilor pentru a o îmbunătaţi şi a o adapta la nevoile noastre. Studenţii vor fi pregătiţi pentru a lucra în cadrul oricărui constructor auto, nu numai pentru Ford “, a declarat Jan Gijsen, presedintele Ford România.

Noul Ford B-Max este prima maşină de 5 stele fabricat la Craiova. Cea mai ieftină versiune - Ambiente - costă 13.400 de euro cu TVA inclus. Vârful de gamă are un preţ mare pentru o maşină atât de mică: 17.650 de euro.

Preşedintele Traian Basescu a cumpărat, pe data de 25 iunie 2012, primul autoturism B-Max fabricat la Craiova.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri se mută în Marea Britanie

Productia motorului EcoBoost de 1,5 litri produs la Craiova va fi mutaa la începutul anului viitor într-o fabrică din Marea Britanie. Compania americană a luat această decizie din cauza scăderii cererii de pe piaţa europeană.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost produs pentru prima dată la Craiova anul trecut în luna aprilie şi a fost livrat pentru început pe piaţa chineză.

La fabrica din Craiova se realizau la început 1.000 de propulsoare pe zi de 1,5 litri si de 1,0 litri, însa volumul a scăzut în momentul de faţă cu aproximativ 300 de unităţi.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri este primul motor Ford care încorporează un ambreiaj controlat de calculator pe pompă de apă acţionată de curea, ceea ce îi îmbunătăţeşte şi mai mult eficienţa, reducând timpul de încalzire.

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite