Pronunţarea în dosarul Transgaz Mediaş, amânată până la sfîrşitul anului. Dinel Staicu este acuzat de fraudarea companiei cu peste 11  milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia, Dinel Staicu, a fost trimis în anul 2007 în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un dosar privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro.

Dinel Staicu este acuzat de fraudarea companiei Transgaz SA Mediaş cu 11,3 milioane de euro. Dosarul se află pe rol la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, iar magistraţii au amânat pronunţarea pentru data de 30 decembrie.  

În acest dosar au mai fost trimişi în judecată Aurel Gabriel Coconea - fost director general al SNTGN Transgaz SA Mediaş, Cornel Teodor Volintiru - fost director general al SC Sironex SA Craiova, Carmen Ioana Popescu şi Vlad Rebega - foşti directori general, respectiv, economic al SC BDJ SA Craiova, Vasile Banciu - fost director general adjunct al SC Asigurarea Naţională Română SA, Adrian Georgel Bogza - fost administrator al SC Delta Telecom SA, precum şi Iulian şi Tudorică Siclitaru. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul total cauzat SNTGN Transgaz SA Mediaş a fost aproximat la peste 260,8 miliarde de lei vechi, respectiv 11,3 milioane de euro.

Arestat pentru mituirea unei judecătoare 

Dinel Staicu este urmărit penal, pentru dare de mită, în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu de Curtea de Apel Bucureşti. A fost arestat preventiv pe data de 14 august. În acelaşi dosar, judecătorii au decis şi arestarea Ioanei Carmen Popescu, acuzată că i-ar fi dat mită judecătoarei Veronica Cîrstoiu.

Anchetatorii susţin că, „în perioada august 2011 - februarie 2012, Dinel Staicu, atât în mod direct, cât şi cu ajutorul fratelui său şi al învinuitei Popescu Carmen Ioana, a promis suma de 1.500.000 euro, iar ulterior, prin medierea persoanelor anterior menţionate, precum şi a învinuiţilor Dinişoară Costinel şi Butaru-Nistor Ionuţ-Cătălin, a dat 1.200.000 de euro judecătoarei Cîrstoiu Veronica, de la Curtea de Apel Bucureşti“.

În motivarea deciziei de arestare preventivă în cazul Veronicăi Cîrstoiu, instanţa a arătat că judecătoarea de la Curtea de Apel Bucureşti  a primit de la Dinel Staicu prin intermediul avocatei acestuia Adriana Dascălu, 630.000 de euro pentru a anula condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită de Dinel Saticu în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Mai exact, pe 22 februarie 2012, un complet din care făceau parte judecătoarele Veronica Cîrstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, l-a scos basma curată pe afacerist în cazul fraudării BIR.

Numele lui Dinel Staicu şi în cazul judecătoarelor Dinu şi Costache , aflate în arest din 15 martie 2013 pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Marian Staicu, fratele omului de afaceri care a intermediat tranzacţia- le-ar fi dat celor două magistrate 80.000 de euro pentru a-l pune în libertate pe fratele său.

Cine este Dinel Staicu?

Controversatul om de afaceri avea în anul 2010 o avere estimă la 14 milioane de euro. În perioada 2006-2010 a fost preşedintele SIF Oltenia. În anul 2008 a fost pus sub acuzare de DNA de fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor cu suma de 5 milioane de euro. Cu o parte din sumă, Dinel Staicu a cumpărat 5% acţiuni la SIF Oltenia. Dinel Staicu a fost patronul Universităţii Craiova în perioada 2002-2006. I-a vândut echipa de fotbal lui Adrian Mititelu pe suma de 5 milioane de euro.

Mai citeşte şi:

Dinel Staicu, reţinut de procurori în cazul judecătoarei şpăgare. Afaceristul a recunoscut că fratele său a dat mită de peste un milion de euro

Judecătoarele care l-au eliberat pe Dinel Staicu, în arest. Magistratele se întreceau în haine de blană

Motivarea Justiţiei. Dinel Staicu, perseverenţă infracţională şi dispreţ faţă de lege

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite