Dinel Staicu a fost reţinut de procurori în dosarul judecătoarei acuzată de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinel Staicu. FOTO: Arhivă
Dinel Staicu. FOTO: Arhivă

Omul de afaceri Dinel Staicu are din nou probleme, după ce judecătoarea Veronica Cîrstoiu a fost acuzată de luare de mită. Magistratul i-ar fi cerut lui Staicu 2,5 milioane de euro pentru a-l scăpa de pedeapsă în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.

UPDATE, ORA 18.40/Dinel Staicu a fost reţinut, de procurorii DNA, în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu. Omul de afaceri din Craiova este urmărit penal pentru dare de mită, alături de fratele său, Marian Staicu, acuzat de complicitate la dare de mită.

UPDATE, ORA 14.40/„Păcatul meu a fost că l-am prezentat pe fratele meu avocatelor mele. Niciodată nu mi-a spus că la fiecare termen, avocatele îi cereau bani ca să mă scape de închisoare. Eu nu am ştiu că banii ajungeau la judecători. Nu am urmărit ce face fratele meu, eu eram în penitenciar”, a mai precizat Dinel Staicu.

Omul de afaceri a mai declarat că fratele său i-a trimis un bilet prin care îi spune acă vrea să recunoască tot. Dinel Staicu a venit la sediul DNA cu tot c bagaje.  

UPDATE, ORA 11.45/„Nu eu am dat şpaga de 1,5 milioane de euro. Nu aveam cum, pentru că eram în puşcărie. Fratele meu a vrut să facă o faptă bună şi a pus la bătaie banii ca să pot ieşi din închisoare. Avocatele mele i-au cerut în mod repetat bani, bani pe care spuneau că îi vor da judecătoarelor. Mă îndoiesc că banii au ajuns la judecătoare. Avocatele mele au creat platforma de corupţie. Ele l-au înşelat pe fratele meu.Cer să fiu arestat”, a declarat Dinel Staicu

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu arestată pentru luare de mită şi trafic de influenţă a făcut parte din completul care a anulat condamnarea lui Dinel Staicu. Omul de afaceri a ajuns marţi dimineaţa la sediul DNA Bucureşti, unde este audiat. Aseară, în Craiova apăruse inclusiv zvonul că Staicu ar putea ajunge din nou în arest.

Omul de afaceri craiovean a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor. Dinel Staicu a atacat sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti cu o contestaţie în anulare. Acesta şi-a negociat eliberarea prin intermediul avocatei Adrian Dascălu. Omul de afaceri din Craiova trebuia să achite suma de 2,5 milioane de euro.

Citeşte şi:

Judecătoarea arestată pentru luare de mită i-a cerut lui Dinel Staicu 2,5 milioane de euro

S-a scumpit şpaga în Justiţie. Dosarele în care apare numele judecătoarei Veronica Cîrstoiu, acuzată de mită

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite