Decanul de la „Drept“, votat rector al Universităţii din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Claudiu Dănişor, noul rector al Universitatii din Craiova. Foto: arhiva
Dan Claudiu Dănişor, noul rector al Universitatii din Craiova. Foto: arhiva

Turul doi de scrutin al alegerilor pentru funcţia de rector s-a finalizat cu 505 voturi pentru profesorul Dan Claudiu Dănişor, 362 pentru prorectorul Nicu Panea şi 12 voturi anulate.

La urne s-au prezentat astăzi 879 de universitari şi studenţi cu drept de vot, cu patru mai mulţi decât în primul tur de scrutin.

„N-au fost probleme, nu s-au înregistrat contestaţii până la această oră. Vom preda procesul verbal al alegerilor preşedintelui Consiliului de Administraţie care îl va propune Senatului spre validare. Noul rector urmează să fie validat de Ministerul Educaţiei“, a precizat Niculae Boteanu, preşedintele Comisiei electorale a Universităţii din Craiova.

Dan Claudiu Dănişor este decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova din anul 2008, an în care a devenit şi coordonatorul Departamentului de proiecte europene în cadrul acestei instituţii. În perioada 2000 - 2004 a deţinut funcţia de prodecan, iar în intervalul 2000 - 2008 a fost Secretarul Ştiinţific al Senatului Universităţii din Craiova.

Din 2000 coordonează relaţiile internaţionale ale Facultăţii de Drept (patru profesori străini care predau aici cursuri de un semestru, ca profesori invitaţi; şase teze de doctorat finalizate în cotutelă şi două în desfăşurare; două teze de doctorat finalizate sub conducerea unor profesori străini; doi profesori de la facultate au predat, ca profesori invitaţi, în universităţi franceze; zece cadre didactice de la Craiova care au predat în străinătate în programul Erasmus; 20 de mobilităţi pentru cercetarea postdoctorală efectuate sau programate).

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite