De ce nu este bine să ţinem parfumul în baie. Care e locul ideal de păstrare

0
0

Parfumul este ca o a doua piele şi ne defineşte personalitatea, însă puţine persoane ştiu că nu este bine să să fie păstrat în baie. Umezeala şi căldura din încăpere pot să provoace descompunerea uleiurilor aromatice.

Fără să realizăm, sunt tentaţi să păstrăm parfumul în baie, iar după un timp o să observăm că aroma lui nu mai este cea pe care o ştiam, iar mirosul dispare din momentul în care l-am aplicat pe piele într-o jumătate de oră.

„Parfumul ne defineşte personalitatea şi ne face mult mai atrăgători în faţa altor persoane, însă puţini ştiu că îşi menţin concetraţia mult mai bine dacă este păstrat în frigider. Baia sau şifonierul nu sunt deloc potrivite, pentru că umezeala poate să provoace descompunerea uleiurilor aromatice. Este bine să ştim că aburii vor transforma produsul într-unul care nu va rezista mai mult de o jumătate de oră pe piele. Cel mai bun loc este frigiderul, dar un lucru trebuie să fie bine înţeles: parfumul nu se bagă în congelator, pentru că va avea aceaşi soartă ca şi cum ar fi păstrat în baie“, a spus Alexandru David, medic dermatolog.


Regulile de bază privind parfumurile:


- Parfumul trebuie ţinut întotdeauna departe de o sursã de luminã, pentru cã se poate degrada mult mai repede.

- Cu cât este mai întunecat locul de păstrare, cu atât este mai bine.

- Parfumurile nu se expun niciodată în căldură, pentru că se descompun legăturile chimice din compoziţie sau se poate topi recipietul dacã nu este din sticlã.

- Parfumurile trebuiesc ferite de umiditate, pentru cã se pot descompune ingredientele. Este indicat sã nu fie depozitat în baie în momentul în care suntem la duş.

- Parfumul nu trebuie niciodatã agitat înainte de a fi utlizat, pentru cã astfel permitem strecurarea aerului în recipient, iar astfel ajunge sã se deterioreze. 

- Parfumurile trebuiesc păstrate în ambalajul original, pentru că poate proteja sticla de umiditate şi de eventuale lovituri. 

Specialiştii au mai precizat că dacă parfumurile sunt depozitate corect pot ţine şi ani întregi.       

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite