Cum scăpăm de punctele albe care apar în urma blocării canalelor secretoase ale glandelor sebacee. Surprinzătorul tratament cu pastă de dinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Punctele albe din zona ochilor pot apărea atât în adolescenţă, cât şi la maturitate. Medicii susţin că acestea sunt mici depozite de sebum şi grăsime, care odată instalate rămân acolo.

Specialiştii susţin că punctele albe se formează în urma blocării canalelor secretoase ale glandelor sebacee şi pot afecta atât bebeluşii cât şi adulţii.

„Aceste puncte albe sunt greu de îndepărtat, însă cu ajutorul unor tratamente naturale putem scăpa de aceste formaţiuni care sunt extrem de inestetice. Apar în jurul ochilor, a nasului şi a gurii şi sunt umplute cu keratină. În cazul bebeluşilor dispar de la sine, însă în cazul adulţilor este mai complicat”, a spus medicul dermatalog Adriana Vintilă.

Cum putem elimina punctele albe:

- Punctele albe apar de la excesul de uleiuri din piele, aşa că este foarte important să vă curăţaţi tenul de două ori pe zi cu loţiuni naturale. Loţiunile pot fi preparate din lapte, suc de lămâie sau suc de castraveţi.

- Pasta de dinţi este foarte eficientă pentru îndepărtarea petelor albe de pe faţă. Aplicaţi pe zonele afectate şi lăsaţi pasta de dinţi să se usuce, după care clătiţi cu apă călduţă.

- Mierea ajută la exfolierea şi regenerarea pielii, aşa că puteţi să folosiţi o mască cu miere şi ou pentru a scăpa de petele albe.

- Oţetul de mere şi sucul de lămâie au efecte benefice şi ajută la estopmarea punctelor albe.

- Specialiştii ne sfătuiesc să mergem imediat la un salon de cosmetică în cazul în care tratamentele naturale nu dau randament. Punctele albe pot fi scoase cu ajutorul unor ace speciale.

Medicii ne mai sfătuiesc ca înainte de de culcare este indicat să ne demachiem tenul, iar astfel vom avea o piele curată şi sănătoasă. „Punctele albe nu trebuie stoarse precum coşurile, deoarece pot apărea cicatrice permanente sau chiar infecţii ale pielii. Aceste formaţiuni pot apărea şi din cauza expunerii prelungite la soare sau a uitilizării cremelor care au în compoziţia lor steroizi”, a mai precizat Adriana Vintilă.              

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite