Cum putem scăpa de celulită ca să ne bucurăm de vară. Sfaturi utile pentru a trece cu brio „proba“ costumului de baie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celulita este o boală a ţesutului adipos şi este una dintre cele mai chinuitoare probleme cu care se confruntă femeile. Medicii dermatologi susţin că putem scăpa de coaja de portocală dacă reuşim să avem un stil de viaţă sănătos.

Medicii dermatologi susţin că este indicat ca, odată pe an, să mergem la un consult de specialitate exact aşa cum mergem la dentist sau la cardiolog.

„Este indicat să mergem la un medic dermatolog înainte de zile cu adevărat calde şi să îi arătăm toată pielea. Vom vedea exact ce se întâmplă sub piele, şi asta pentru că uneori rezervele de grăsime pot să depăşească volumul normal. Tratamentele împotriva celulitei nu au nimic de-a face cu pielea în sine, ci cu cu muşchii. Coaja de portocală, aşa cum este numită celulita, nu dispare odată cu scăderea în greutate, chiar şi persoanele slabe se pot confrunta cu această problemă“, a spus medicul dermatolog Mihail Popa.

Cum putem scăpa de celulită ca să putem trece proba costumului de baie:

- Opt pahare de apă pe zi sunt necesare pentru a putea oferi organismului aportul suficient de apă de care are nevoie. Este adevărat că apa umflă celulele pieii şi netezeşte încreţiturile subcutanate.

- Trebuie să eliminăm din alimentaţie grăsimile, iar astfel vom observa că vom scăpa de celulită.

- Dieta extremă pe care o alegem să o urmăm cu două luni înainte de vară nu o să ne ajute să scăpăm niciodată de celulită. Retenţia licidelor duce la apariţia coajei de portocală şi asta pentru că lichidele devin captive în celulele adipoase aflate imediat sub piele.  

- Este bine să învăţăm să ne relaxăm muşchii pentru că în caz contra putem determina blocarea şi contractarea unui muşchi, iar astfel poate apărea celulita.

- Fumatul cauzează efectul de coajă de portocală pentru că înrăutăţeşte circulaţia şi afectând ţesuturile conjunctive.

- Ceaiul verde poate duce la reducerea celulitei prin stimularea proceselor metabolice şi ajutarea corpului să elimine toxinele.

- Mişcarea în fiecare zi ne ajută să scăpăm de celulită.

Specialiştii au mai precizat că în realitate cafeina poate ajuta la eliminarea celulitei, prin stimularea arderii grăsimilor. Pentru a putea scăpa de coaja de portocală este indicat să ne masăm coapsele, iar astfel vom ajuta la îmbunătăţirea circulaţiei spre zonele adipoase. Operaţiunea trebuie făcută spre inimă, în direcţia curăţării limfei.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite