Cum îşi şantaja victimele un hacker care a spart reţelele unor companii mari din ţară şi străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Haccker-ul craiovean cerea criptomonede când îşi şantaja victimele
Haccker-ul craiovean cerea criptomonede când îşi şantaja victimele

Un craiovean care a reuşit, în ultimul an, să pună mâna pe date confidenţiale ale unor firme importante este audiat, după ce procurori şi poliţişti au descins la locuinţa sa. Conform unor surse judiciare, bărbatul acţiona singur şi şantaja victimele, cerând bani în criptomonedă

După ce spărgea reţelele informatice ale companiilor şi intra în posesia datelor confidenţiale, craioveanul înceapea să şantajeze victimele. De cele mai multe ori acestea erau ameninţate că informaţiile obţinute vor fi făcute publice. Hacker-ul accepta să nu dea totul în vileag doar dacă primea în schimb diferite sume de bani în criptomonedă.

Procurorii şi poliţiştii au descins în cursul zilei de luni la domiciliul bărbatului unde au găsit mai multe dovezi. Craioveanu a fost dus la Bucureşti pentru a fi audiat.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai DCCO şi BCCO Craiova, au făcut, în 13 decembrie, o percheziţie la locuinţa unui craiovean suspectat de operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice sau programe informatice, acces neautorizat la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, interceptare ilegală a unei transmisiuni informatice şi şantaj.

„În cauză, s-a reţinut faptul că suspectul, prin diferite metode, a reuşit să obţină accesul la reţelele informatice ale unor companii (medii şi mari) din România, dar şi din alte state, de unde a extras volume mari de date. Ulterior, suspectul a utilizat respectivele date pentru a şantaja persoanele vătămate, prin ameninţarea cu expunerea acestora în mediul public, solicitând în schimb diferite sume de bani, în criptomonedă”, informează DIICOT.

Sursa citată menţionează că bărbatul va fi dus la sediul structurii centraie a DIICOT pentru a fi audiat. Documentarea activităţii infracţionale a fost făcută cu sprijinul Europol şi FBI, iar la activităţi au participat specialişti din cadrul Europol - EC3, pentru sprijin tehnic şi analitic. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul BSIJ, mai menţionează DIICOT.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Asasinatul de la Iaşi. Cum au fost ucişi cei doi studenţi de la Medicină. Probe ADN luate de la apropiaţii victimelor

SURSE Continuă împărţirea funcţiilor între PSD şi PNL. Schimbări la nivelul şefiei Camerei Deputaţilor

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite