Craiova: Trei luni de tăcere în cazul militarilor morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei luni de la producerea tragicului accident de la Cincu, familia caporalului Constantin Buică caută răspunsuri.

Constantin Buică, de 25 de ani, din Craiova, a murit în urma exploziei din poligonul de la Cincu, produsă în urmă cu aproximativ trei luni. Părinţii tânărului militar spun că la înmormântare au primit asigurări că în câteva zile vor afla adevărul. Tânărul era angajat caporal la Batalionul 26 Infanterie Neagoe Basarab din Bănie şi avea un venit de aproximativ 900 de lei. Mergea în misiuni convins că nu i se poate întâmpla ceva rău, întotdeauna cu un entuziasm contagios.

La trei luni de la tragedie, mama soldatului nu se poate opri din plâns. „De când s-a întâmplat tragedia, nimeni nu ne-a sunat să ne spună ce s-a întâmplat de fapt acolo. Băiatul meu nu avea asigurare de viaţă când a plecat la Braşov. Ne-au spus că astfel de acte se fac doar atunci când pleacă într-o misiune în afara graniţei. Ştiu că nimeni şi nimic nu îmi va mai aduce băiatul înapoi“, a spus Mariana Buică, mama tânărului.

 „Parcă îl aştept să vină“

Bunica soldatului mort în explozia de la Cincu este cea care l-a crescut. Bătrâna îşi plânge nepotul şi încă nu poate crede că acesta nu mai este. „Parcă îl aştept să vină, mamaie. Băiatul meu era cuminte şi ne iubea ca pe ochii lui din cap. Ce mă fac eu, mamă, acum fără el?“, a povestit cu lacrimi în ochi bătrâna. 

A plecat pentru o viaţă mai bună

Constantin Buică a decis să plece în misiunea din Kosovo fără acordul părinţilor. „A vrut să strângă bani să îşi achite creditul la maşină. Rata lui era de 830 lei pe lună, îi rămâneau din salariu 70 de lei. Noi nu am vrut să-l lăsăm să plece, dar ce puteam să îi facem. Trăim un coşmar din care nu ne mai trezim,  l-a luat Dumnezeu la el. Au trecut trei luni de la producerea accidentului şi nimeni nu ne-a spus nimic. Vrem să ştim rezultatul anchetei“, a mai povestit mama soldatului mort.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite