Cod galben de ninsori şi viscol. Atenţionarea vizează şi Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avertizarea de cod galben de viscol şi ninsori a fost emisă şi pentru Oltenia Foto:Arhiva
Avertizarea de cod galben de viscol şi ninsori a fost emisă şi pentru Oltenia Foto:Arhiva

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare cod galben de ninsori şi viscol, valabilă de astăzi de la ora 16.00 până sâmbătă la ora 14.00.

În zona Olteniei, cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind ninsoarea, cu viteze de peste 50...60 km/h. De mâine după amiază, ninsorile vor scădea în intensitatea şI vor fi prezente doar izolat.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Braşov şi Covasna.

În Oltenia, duminică şi luni, vântul va viscoli zăpada de pe câmp, dar nu se va impune niciun cod, însă temperaturile vor rămâne scăzute până la jumătatea săptămânii viitoare.

Pentru a preveni producerea oricăror evenimente nedorite în această perioadă poliţiştii rutieri recomandă şoferilor căteva sfaturi pentru o deplasare în condiţii siguranţă:

Folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Nu subestimaţi dificultăţile impuse de condiţiile meteo!

Distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă, atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, fapt care duce la derapare!

În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni.

Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului!

În condiţii de zăpadă şi polei, renunţaţi pe cât posibil la pedala de frână. Folosiţi cu precădere frâna de motor!

Pe porţiunile acoperite cu polei sau gheaţă este contraindicată executarea manevrei de virare concomitent cu frânarea!  

Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire.

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite