Citricele sunt benefice pentru sănătate şi frumuseţe. Cât de importante sunt pentru organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citricele sunt benefice pentru organism Foto: csid.ro
Citricele sunt benefice pentru organism Foto: csid.ro

Citricele sunt benefice pentru sănătate şi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale şi respiratorii. Medicii nutriţionişti susţin că cel mai important lucru este că previn înmulţirea celulelor canceroase în organism.

Portocalele, madarinele, grapefruitul conţin vitamine şi minerale şi ne protejează împotriva anumitor boli. „Citricele sunt bogate în compuşi flavonoizi, cu proprietăţi anticancerigene, care previn apariţia celulelor canceroase în organism. Vitamina C, acidul folic, potasiul din citrice ajută întotdeauna la menţinerea sănătăţii şi protejează şi împotriva bolilor de inimă“, a spus Roxana Mititelu, medic nutriţionist.

Care sunt beneficile citricelor:

- Portocalele luptă împotriva cancerului, întăresc sistemul imunitar, previn afecţiunile renale, dar şi diminuează nivelul de colesterol. Reglează presiunea arterială şi menţin frumuseţea pielii datorită antioxidanţilor.

- Mandarinele conţin vitamine, minerale, antioxidanţi, necesari unei stări de sănătate pe deplin. Au o sursă importantă de flavonoizi, vitamina A, caroteni, xantină şi luteină, dar şi antioxidanţi care ajută la prevenirea îmbolnăvirii organismului.  

- Fructele de grapefruit conţin o cantitate importantă de vitamina C şi reduc greutatea corporală şi previn apariţia artritei. Sunt recunoscute pentru că reduc nivelul de colesterol şi ajută la îmbunătăţirea funcţionalităţii sistemului gastrointestinal.

Medicii nutriţionişti au mai precizat că este indicat să consumăm zilnic sub formă de suc două sau trei citrice. Fructele ne asigură o parte din porţia zilnică recomandată de vitamina C. „Persoanele care au pietre la rinichi trebuie să consume o jumătate de litru de portocale pe zi. Gustul dulce acrişor ne oferă senzaţia de sete, iar astfel ne vom hidrata mult mai bine. Este bine să ştim că atunci când suntem într-o perioadă de stres imuntatea scade, aşa că este important să ne luăm aportul de vitamin C din citrice“, a mai precizat Roxana Mititelu, medic nutriţionist.   

    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite