Cinci persoane au fost condamnate la închisoare pentru evaziune fiscală. Prejudiciul depăşeşte un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 39 de ani din Craiova a fost condamnată defintiv la trei ani de închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Claudia Ene împreună cu alte trei persoane au reuşit să aducă statului un prejudiciu de peste un milion de lei.

Claudia Ene, Daniel Andi Sfîrlogea, Romulus Mihăiţă Mihart şi Horaţiu Vili Ene, au pus pe picipare mai multe societăţi comerciale prin intermediul cărora au derulat tranzacţii comerciale generatoare de venituri, neevidenţiate în contabilitate ori au înregistrat tranzacţii fictive în scopul denaturării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar ulterior pentru a împiedica verificările financiare.

Magistraţii Tribunalului Dolj i-au condamnat pe Horaţiu Vili Ene la 4 ani şi 6 luni închisoare, Claudia Ene şi Daniel Andi Sfîrlogea la câte 3 ani de închisoare, Romulus Mihăiţă Mihart la 2 ani de închisoare, iar Liviu Marius Călinescu a primit un an de închisoare. La apel Sfârlorea a obţinut reducerea pedepsei la 1 an şi 11 luni de închisoare cu suspendare. Pe data de 2 decembrie, Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a respins recursurile inculpaţilor, iar sentinţa dată este definitivă.

Magistraţii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie au mai dispus ca inculpaţii să achite şi suma de 1.060.955,92 lei. Oamenii legii au prins-o pe Claudia Ene şi au introdus-o în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite