Ce trebuie să faci dacă vrei să nu te îngrași de Paște. „Vei vedea că te și saturi și nici nu te enervezi când urci pe cântar”

0
Publicat:

De Paște, românii obișnuiesc să pregătească tot felul de preparate. Doar că după cele trei zile de ospăț, multe persoane se plâng că s-au îngrășat. Un medic nutriționist din Craiova explică ce pot să facă persoanele care vor să nu acumuleze în perioada sărbătorilor kilograme în plus.

FOTO / arhivă Adevărul
FOTO / arhivă Adevărul

Tradiția românească spune că de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească ouăle roșii, drobul, salata de boeuf sau carnea de miel. Majoritatea produselor au, însă, multe calorii. 

Există persoane care sunt în această perioadă într-un proces de slăbire. Acestea recunosc  că se ambiționează și evită să savureze multe dintre produsele de pe masa de Paște. Sau apelează la alte meniuri cu puține calorii care nu au legătură cu meniurile tradiționale.

Carmen Durle, medic nutriționist în Craiova, vine cu o soluție pentru cei care nu se pot abține și obișnuiesc să-și umple farfuriile cu de toate. 

Apa. Cred ca apa poate să fie o soluție. Trebuie sa bem, în cursul dimineții, înainte de masa de Paște câteva pahare cu apă, iar înainte de a ne așeza pe scaun, ideal ar fi să ne ridicăm și să mai bem un pahar cu apă pe nerăsuflate. Puteți observa ușor că veți avea alt tonus, veți sta la masă, vă veți bucura de atmosfera,  dar nu veți mai pune în farfurie foarte mult și apetitul o să scadă”, explică nutriționistul craiovean.

Carmen Durle spune că nu la toată lumea funcționează această metodă.

Am prietene care nu obișnuiesc să bea apă în fiecare zi. La a ele funcționează această metodă. La mine da și nu. Eu consum zilnic apă zilnic, nu doar de Paște. Înainte de o masă copioasă eu beau un pahar, poate chiar două cu apă. Așa mi-am obișnuit organismul și reușesc să-mi fac multe plăceri culinare", dezvăluie medicul nutriționist Durle.

„Când știu ca urmează o astfel de perioadă cu mese peste mese, cu multe vizite unde ți se întind din nou tot felul de bunătăți pe masă, eu consum ceai verde. Beau seara obligatoriu o cană cu 3 plicuri de ceai verde și mai consum una dimineața, treptat, până când mă așez la masă. La mine chiar funcționează această metodă”, dezvăluie medicul nutriționist.

Carmen Durle recomandă ca după perioada sărbătorilor  să consumăm cât mai multe salate pentru ca organismul să scape mai repede de surplusul de calorii. „Vrem nu vrem, trebuie să nu uităm să facem și sport", conchide doctorița Durle.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite