Ce le transmit bebeluşii părinţilor atunci când plâng. Specialiştii ne învaţă cum să desluşim mesajul plânsetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce vrea să spună bebeluşul atunci când plânge? Este o întrebare care îi obsedează uneori pe părinţi. Specialiştii susţin că, odată cu trecerea timpului, părinţii vor învăţa să interpreteze mesajul plânsetelor.

Medicii susţin că mămicile din instinct sunt programate să reacţioneze la plânsul bebeluşilor. Părinţii vor învăţa cu timpul să interpreteze mesajul plânsetelor.

„Foamea este motivul principal pentru care un nou-născut plânge. Majoritatea mămicilor cred că dacă bebeluşul a adormit la sânul lor clar s-a şi săturat, însă nu întotdeauna acest lucru este adevărat. Este o provocare mare să faci faţă unui bebeluş care plânge, iar părinţii intră în panică în momentul în care observă că nu îl pot calma după câteva minute. Uneori acesta doar vrea să se exprime şi trebuie ignorat, însă alte ori are nevoie de îngrijiri medicale. Toate acest lucruri se învaţă în timp, aşa că viitoarele mămici vor ştii exact care este mesajul plânsetelor”, a spus medicul Adriana Vintilă.

Cum interpretăm plânsul bebeluşilor:

- Bebeluşii care scâncesc vor să spună că le este foame . În cazul în care refuză mâncarea este posibil să aibă gaze, aşa că trebuie ridicaţi puţin la nivelul umărului. 

- Plânsul puternic sau urletul la bebeluşi exprimă durerea. Este indicat să mergeţi imediat la un pediatru pentru a afla cu exatitate cu ce probleme se confruntă.

- În momentul în care bebeluşul plânge neîncetat şi ţin  pumnii şi ochii strânşi închişi cu siguranţă are colici.

- Văietatul sub forma unui plâns nazal slab arată că bebeluşul nu se simte tocmai bine şi este posibil să aibă febră. 

- La bebeluşi ţipătul strident pătrunzător indică faptul că s-a speriat. Daă observţi aceste lucru trebuie să încercaţi să calmaţi copilul, iar în momentul în care o să fie ţinut în braţe cu siguranţă această stare va dispărea.

- Tânguirea însoţită de dat din picioare este semn că bebeluşul încearcă să îşi găsească poziţia.

- În momentul în care bebeluşul plânge după ce este alăptat cel mai probabil cauza este alimentaţia mamei.

Specialiştii au mai precizat că părinţii trebuie să ţină cont şi de faptul că suszeta îi poate ajuta pe bebeluşi să se relaxeze şi să adoarmă, însă poate deveni şi o povară atunci când cel mic devine dependent de ea. În momentul în care îşi pierde suzeta se poat trezi plângând, iar acest luru se poate întâmpla odată la câteva ore.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite