Aproape 30 de polițiști de frontieră din Calafat au fost ridicați de anchetatorii doljeni. Sunt acuzați de corupție

0
Publicat:

Conform unui comunicat al DGA, în dimineața zilei de 21 noiembrie, mai multe structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizate pentru a participa la 26 de percheziții care au avut loc pe raza județului Dolj. Vameșii au fost aduși la Craiova pentru audieri.

Vameșii din Calafat așteaptă să fie audiați FOTO / Ana Popescu
Vameșii din Calafat așteaptă să fie audiați FOTO / Ana Popescu

Polițiștii din punctul de trecere frontieră Calafat sunt cercetați de Direcția Generală Anticorupție într-un dosar privind mai multe acte de corupție.

Pentru perchezițiile dispuse în acest dosar au fost mobilizați zeci de polițiști din Dolj, dar și din alte județe, precum și peste 70 de jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi “Frații Buzești” Craiova. Conform mai multor surse, polițiștii de frontieră sunt monitorizați de câteva luni de procurori și polițiștii DGA.

Imediat după ce li s-au prezentat acuzațiile, persoanele suspectate în acest dosar au fost anunțate că vor fi aduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Polițiștii de frontieră sunt acuzați în special de luare de mită, dar și de abuz în serviciu.

„În data de 21.11.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj împreună cu organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție (S.J.A. Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Sibiu, Dâmbovița, Hunedoara, Caraș-Severin și Argeș), cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi “Frații Buzești” Craiova, au efectuat în această dimineață percheziții domiciliare în 26 locații de pe raza județului Dolj, într-o cauză având ca obiect infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, respectiv luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și altele din Codul Penal, presupus a fi săvârșite de către mai mulți agenți din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, în perioada 2022- 2023", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Persoanele suspecte în acest dosar de corupție au fost aduse la Craiova și urmează să fie audiate de procurorii doljeni. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite