Doi vameși maghiari care au cerut unui camionagiu 1.500 de euro ca să-i permită trecerea în România, arestați VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul Regional de Investigații Debrețin cercetează doi polițiști de frontieră care au fost arestați pentru infracțiunea de luare de mită, scrie cotidianul maghiar Nepszava, citat de Libertatea.

Cei doi vameși, care efectuau servicii de gestionare a pașapoartelor la punctul de trecere a frontierei din Ártánd, i-au cerut unui șofer de TIR 1.500 de euro, ca să-i permită trecerea graniței în România. Faptele s-au petrecut în septembrie 2022.

„S-ar putea rezolva cu 1.500 de euro”

La ora 23.00 un camion german a solicitat ieșirea din Ungaria, spre România.

Potrivit unui comunicat al parchetului ungar investighează cazul, camionagiul i-a predat documentele polițistului de frontieră, care, după ce a tras autovehicul deoparte, a spus că a observat atâtea deficiențe în actele mașinii încât riscă o amendă de  cca. 4.000 de euro, dar apoi i-a sugerat că „s-ar putea rezolva cu 1.500 de euro”.

Șoferul și colegul său de echipaj au contestat existența neregulilor în ceea ce privește vehiculul și actele și au refuzat să plătească.

I-au spus vameșului că au doar 500 de euro, cu care polițștii de frontieră s-ar fi mulțumit, dar nu au vrut să-i predea.

Vameșii au fost arestați. FOTO captură video YouTube
Vameșii au fost arestați. FOTO captură video YouTube

Unul dintre polițiștii de frontieră le-a spus de mai multe ori că vor putea să treacă în România doar dacă plătesc și i-a ținut să aștepte, fără să ia nicio măsură legală împotriva lor.

Atunci șoferii au sesizat poliția maghiară.

Vameșii au fost arestați la scurt timp

Ulterior, la sugestia polițiștilor, care le-au organizat vameșilor un flagrant, cei doi șoferi i-au dat polițistului de frontieră 300 de euro și 70.000 de forinți, deși nu exista un temei legal pentru reținerea lor și aplicarea amenzii, iar după ce funcționarul a spus că tot trebuie să-i sancționeze, încă 200 de lei.

Vameșii maghiari au permis apoi camionului să treacă granița, dar datele de trecere specifice nu au fost consemnate în registru. Între timp au apărut mascații și cei doi vameși au fost reținuți pe loc.

Au fost audiați în calitate de suspecți, iar apoi au fost arestați și sunt cercetați pentru luare de mită.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite