Alegeri locale 2016 Craiova. Lia Olguţa Vasilescu, cercetată pentru fapte de corupţie, din nou la primărie

0
0
Lia Olguţa Vasilescu a câştigat un nou mandat de edil al Craiovei
Lia Olguţa Vasilescu a câştigat un nou mandat de edil al Craiovei

Lia Olguţa Vasilescu (PSD) a câştigat un nou mandat pentru Primăria Craiova, cu 66%. A ajuns în politică la vârsta de 17 ani, ca membru fondator al PRM, iar acum este membru al PSD. În 2012 a intrat în Campania electorală cu mesajul: „Dreptate pentru Craiova“.

Lia Olguţa Vasilescu (PSD) a fost cotată încă de la bun început cu cele mai mari şanse pentru ocuparea fotoliului de primar. Alegerile locale 2016 i-au adus un nou mandate, iar edilul oraşului a declarat că semnalul electoral a fost unul categoric: pro PSD.

„Nu avem nicio surpriză, nici în ceea ce priveşte Craiova, nici la Consiliul Judeţean, pentru că ştiam că vom obţine majoritatea – în alianţă cu UNPR la Consiliul Local Municipal, respectiv singuri la Consiliul Judeţean Dolj. În definitiv, acesta este aspectul cel mai important: că nu suntem obligaţi să formăm majoritatea cu alte partide. Până în prezent, rezultatul este foarte bun“, a declarat primarul Craiovei.

VIDEO 

Lia Olguţa Vasilesu a câştigat un nou mandat pentru Primăria Craiova

Lia Olguţa Vasilescu a decis să candideze în anul 2012 la Primăria Craiova. Şi-a lansat candidatura cu un concert susţinut de Goran Bregovic. A câştigat fotoliul de edil în faţa lui Antonie Solomon, fostul primar, condamnat la închisoare pentru luare de mită.

Sloganul „Dreptate pentru Craiova“ a adus-o patru ani mai târziu în atenţia procurorilor DNA pe Lia Olguţa Vasilescu. Pe data de 20 martie 2016 a fost reţinută pentru fapte de corupţie, iar a doua zi a fost plasată în arest la domiciliu. Imediat după ce a scăpat de această măsură şi-a anunţat candidatura pentru nou mandat de edil al oraşului, iar în prezent este cercetată în stare de libertate. „Mă simt foarte bine şi nu mă aşteptam să fie atât de multă lume. Le mulţumesc tuturor că sunt alături de mine. Sper din toată inima să fie mulţumiţi de mine şi ca primar al oraşului. Am avut o şedinţă de partid şi nu se pune problemea schimbării candidatului. Voi candida din partea PSD. Cred că ar trebui să depună cineva plângere împotriva DNA-ului pentru că mi-a crescut capitalul de imagine şi mi-a adus foloase nepatrimoniale“, a spus Lia Olguţa Vasilescu pe data de 8 aprilie.

Procurorii DNA au stabilit că în anul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. 

„Donaţiile respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite“, se arată în comunicatul DNA.

Actualul edil al Craiovei şi-a făcut şcoala politică în Partidul România Mare, fiind una dintre protejatele lui Vadim Tudor. Lia Olguţa Vasilescu a fost aleasă deputat de două ori pe listele PRM, însă în anul 2008 l-a trădat pe Vadim Tudor şi a intrat în PSD.

Lia Olguţa Vasilescu a fost aleasă, în iunie 2012, primar al Craiovei din partea USL, ea fiind membru al PSD. În martie 2013 a candidat singură pentru funcţia de preşedinte al PSD Craiova şi a fost aleasă după ce în favorarea ei s-au pronunţat public mai mulţi lideri ai partidului, precum Victor Ponta şi Valeriu Zgonea.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite