Afacerile companiei care a realizat în premieră în România primul tren SF s-au înjumătăţit: „Este o problemă la nivel global“ FOTO

0
0

Softronic din Craiova este singurul producător de rame şi locomotive electrice din Europa de Sud-Est, care a pus pe roţi trenul SF Hyperion. Afacerile companiei din Bănie s-au înjumătăţit în 2015.

La uzina din Bănie se produc două tipuri de locomotive - Phoenix şi Trans Montana. Firma Softronic a realizat până în prezent 20 de vehicule cu motor de cale ferată performante, iar o mare parte au fost cumpărate de companii din Germania şi Ungaria.  

Softronic a încheiat 2015 trecut cu o cifră de afaceri de 58,1 milioane de lei, faţă de 110 milioane de lei cu un an în urmă. „Au fost comenzi mai puţine, este o problemă la nivel global, foarte puţini vor să cumpere locomotive, cei mai mulţi vor să închirieze“, a declarat Radu Zlatian, director de comunicare în cadrul Softronic Craiova.

image

Compania Softronic a realizat în premieră în România două trenuri  electrice, care ating o viteză de 160 de kilometri pe oră, iar acum se lucrează la cea de-a treiaunitate de acelaşi tip.

image

    

În prezent, la fabrica Softronic lucrează aproximativ 450 de angajaţi, iar o parte dintre ei provin din rândul specialiştilor care au lucrat în anii de glorie la Electroputere Craiova, Avioane Craiova sau la Întreprinderea de Utilaj Greu (IUG).

image

Softronic a fost înfiinţată în anul 1999, firma este unul dintre puţinii furnizori privaţi de produse şi servicii pe piaţa feroviară românească.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite