Adrian Mititelu este acuzat de evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea. Instanţa a decis: procesul poate începe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mititelu este acuzat de evaziune fiscală în dosarul lui Mihai Costea Foto: gds.ro
Adrian Mititelu este acuzat de evaziune fiscală în dosarul lui Mihai Costea Foto: gds.ro

Adrian Mititelu şi Gigel Prioteasa  sunt acuzaţi de evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea. Finanţatorul fostei echipe de fotbal FC Universitatea Craiova este acuzat că l-a vândut pe Mihai Costea la Steaua Bucureşti, deşi acesta era sub sechestrul Fiscului.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins la sfârşitul săptămânii trecute contestaţiile formulate de Adrian Mititelu şi Gigel Prioteasa împotriva hotărârii Tribunalului Dolj prin care s-a dispus începerea procesului în care sunt inculpaţi pentru evaziune fiscală.

Adrian Mititelu a fost trimis anul trecut în luna în luna iulie în judecată de procurorii DNA-Craiova pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, în forma substituirii, degradării sau înstrăinării de către debitor a bunurilor sechestrate. Gigel Prioteasa este acuzat pentru fapte similiare pentru că la vremea respective era secretar al clubului.  

Dosarul a fost înregistrat anul trecut pe rol la Tribunalul Dolj, iar instanţa a hotărât că dosarul poate începe. Adrian Mititelu şi Gigel Prioteasa au contetsta hotărârea, însă pe data de 20 ianuarie 2017 cererea a fost respinsă. „Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Mititelu Adrian Marin şi Preoteasa Gigel, împotriva încheierii de cameră preliminară din data de 11 noiembrie 2016, pronunţată de Tribunalul Dolj”, se arată în hotărârea instanţei, care este definitivă. 

Adrian Mititelu este acuzat de procurorii DNA-Craiova că l-a vândut pe Mihai Costea la Steaua Bucureşti, deşi acesta era sub sechestrul Fiscului.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a pus sechestru pe data de 31 ianuarie 2011 pe drepturile federative de joc a 39 de jucători de fotbal, care activau în baza unor contracte de muncă/convenţii civile la Universitatea Craiova. SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la vremea respectivă de 9.906.095 de lei.   

Procurorii DNA-Craiova au stabilit că Adrian Mititelu, finanţatorul fostei echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, l-a vândut pe Mihai Costea la Steaua Bucureşti fără ştirea Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală, deşi jucătorul era pus sub sechestru. 

       

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite