Simona Halep, prima ieșire publică în fața presei. Declarație la Constanța: „Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep se află acasă la Constanța și a făcut o declarație presei. Ea susține în continuare că este nevinovată de dopaj și că va lupta până în pânzele albe pentru a-și dovedi nevinovăția. 

„Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă, nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea or să iasă la iveală într-o zi.

Las experții să discute, ei se pricep cel mai bine și sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere, și pot să spun că sunt dezamăgită că se poate judeca un sportiv doar pe presupuneri.

Toate analizele mele de sânge au ieșit negative și nu s-au găsit niciodată substanțe interzise, la urină doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infimă de Roxadustat și asta a fost totul.

O să fac apel la această decizie fără sens și sper la adevărul o să iasă la iveală într-o zi și o să lupt până la capăt pentru acest lucru“, a declarat Simona Halep, la ieșirea din casă, la Constanța, în dimineața zilei de miercuri, 13 septembrie 2023. 

Simona Halep, o nouă reacție după decizia tribunalului SURSA VIDEO Antonia Ispas
Simona Halep, o nouă reacție după decizia tribunalului SURSA VIDEO Antonia Ispas

Stere Halep, tatăl Simonei Halep, caută să țină sus moralul jucătoarei de tenis suspendate timp de 4 ani pentru dopaj. „Suntem nevinovați“, susține tatăl campioanei solidarizându-se cu fiica sa. 

„Ce să vă spun? Minciuni?“ - a întâmpinat Stere Halep jurnaliștii de la Constanța, care au așteptat în fața casei în dimineața zilei de miercuri, 13 septembrie 2023, a doua zi după verdictul Tribunalului Sports Resolutions, care a suspendat-o pe Simona Halep timp de 4 ani. 

Stere Halep susține că fiica sa este nevinovată SURSA VIDEO Antonia Ispas
Stere Halep susține că fiica sa este nevinovată SURSA VIDEO Antonia Ispas

Tatăl campioanei a părut în formă optimistă și a afirmat că Simona „este într-o stare foarte bună“, deși acuzația de dopaj a afectat grav, până la compromitere, cariera fiicei sale, pentru care a muncit o viață. 

„Unii vor să o scoată vinovată, eu am declarat: 100 de ani să îi dea suspendare, nu putem să recunoaștem așa ceva, că vor unii să o scoată vinovată, asta e treaba lor. Conform legilor, o să atacăm această decizie. Ce poți să faci? Nu poți să faci absolut nimic, dacă lucrurile merg în felul acesta, păcat mare pentru toți sportivii, că se poate întâmpla oricui și legea internațională trebuie să facă ceva pentru acești oameni care trebuie să schimbe ceva. Nu se poate că numai sportivul să fie singurul vinovat“, a spus Stere Halep. 

Întrebat despre postarea Serenei Wliliams, tatăl Simonei a dat din umeri arătând că se preocupă doar de apărarea fiicei sale: „Nu ne interesează! Noi suntem curați în fața lui Dumnezeu”

Simona Halep (31 de ani) a primit în seara de marți, 12 septembrie 2023, o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj, din partea Tribunalului Sports Resolutions. Anunțul a fost făcut de Agenția de Integritate în Tenis. Decizia poate fi atacată de româncă într-un singur loc: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

După mai bine de an de la ultima evoluție pe terenul de tenis - eșecul suferit pe 29 august 2022 în primul tur de la US Open - Simona Halep a primit verdictul din partea Tribunalului Sports Resolutions. Dubla campioană de Grand Slam a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și din orice activitate legată de acest sport.

ITIA a emis comunicatul oficial în care confirmă suspendarea: „ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole: 

- prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open

- folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping”, a comunicat ITIA.

Deja ștearsă din clasamentul mondial, Simona Halep are o singură cale de atac asupra deciziei tribunalului. Va merge în cel mai scurt timp la TAS, unde de obicei se înjumătățește pedeapsa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite