VIDEO Peşte pe cale de dispariţie, braconat fără milă pentru icrele sale din care se face caviarul. Morunul avea 156 kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morun de 156 kilograme, braconat şi tranşat la Cernavodă FOTO captură video
Morun de 156 kilograme, braconat şi tranşat la Cernavodă FOTO captură video

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat braconieri din judeţul Constanţa care făceau contrabandă cu morun, cel mai mare peşte din specia sturionilor, foarte căutat pentru icrele sale din care se face caviarul. Caviarul Beluga mai ales, format din ouă negre de sturion, este cea mai scumpă marfă alimentară de origine animală din lume.

În duminica de 17 martie, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră de la Cernavodă au oprit pentru control o autoutilitară Renault în care se aflau doi bărbaţi. În maşină au fost descoperiţi cinci saci din rafie, în care se aflau bucăţi dintr-un exemplar de sturion din specia morun, în greutate de 155,6 kilograme.

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 50 şi 52 ani, din Mangalia, nu aveau acte legale pentru transportul şi provenienţa sturionului. Ei au declarat faptul că au cumpărat peştele tranşat de la doi necunoscuţi, în schimbul sumei de 4.650 lei. Peştele a fost confiscat şi predat unei firme de profil pentru comercializare.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea, transportul, comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din mediul sălbatic, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, cu excepţia celor proveniţi din acvacultură pentru care se face dovada originii prin documente şi/sau marcaje justificative legale.

În urma unei alte acţiuni a fost identificat un bărbat care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 183 kilograme peşte din specii diferite, fără documente legale. El a fost prins în aceeaşi zi, în jurul orei 13.00, de poliţiştii de frontieră de la Midia.

Poliţiştii au oprit pentru control, pe drumul Corbu – Năvodari, un autoturism marca Daewoo Cielo condus de P.N.C., în vârstă de 29 ani. În interiorul autoturismului au fost descoperite 9 lăzi din plastic, în care se afla cantitatea de 183 kilograme peşte din specii diferite. Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, nu a putut prezenta documente justificative pentru cantitatea de peşte.

Poliţiştii de frontieră au confiscat peştele evaluat la 515 lei, care a fost predat spre valorificare unei societăţi comerciale de profil. Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de transport al peştelui fără documente legale.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite