VIDEO Percheziţii şi reţineri în cazul dispozitivelor PayPoint furate ca-n filme din supermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captura video imagini IPJ Constanţa
FOTO Captura video imagini IPJ Constanţa

Poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa au condus la audieri miercuri, 24 ianuarie, 7 persoane suspectate că fac parte dintr-un grup infracţional organizat în comiterea de infracţiuni contra patrimoniului.

UPDATE joi, 25 ianuarie, ora 7.45 Poliţia a reţinut 8 bărbaţi, cu vârste între 22 şi 46 de ani, pentru o perioada de 24 de ore, iar astăzi vor fi propuşi instanţei de judecată pentru a fi arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

„În perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, cei în cauză ar fi comis trei infracţiuni de furt calificat a unor aparate tip PayPoint din societăţi comerciale de pe raza judeţului Constanţa, patru infracţiuni de furt calificat având că obiect standuri de ţigări de pe raza judeţelor Constanţa, Vrancea şi Ialomiţa, furt calificat şi tentativa de furt calificat la două ferme din judetul Constanţa şi o tentativă de furt calificat la un ATM din judetul Tulcea. De asemenea, exista probe că respectivii bărbaţi ar  fi comis alte 17 tentative de furt a unor aparate tip PayPoint de pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Bacău, Vrancea, Brăila, Giurgiu şi Teleorman. Valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 50.000 de euro. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe obiecte vestimentare, scule folosite la comiterea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, staţii de emisie recepţie, precum şi autoturisme”, a transmis IPJ Constanţa.

Acţiunea poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor, fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa”.

Miercuri, 24 ianuarie, „poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa au efectuat 9 percheziţii la domiciliile unor membri ai unui grup infracţional organizat în comiterea de infracţiuni contra patrimoniului (printre care şi aparate tip PayPoint), atât pe raza judeţului Constanţa, cât şi a judeţelor limitrofe. Un număr de 7 persoane vor fi conduse la audieri în vederea luării măsurilor legale ce se impun. Acţiunea este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa”, anunţă IPJ Constanţa.

Luna trecută, hoţii au dat două spargeri în noaptea de 17 spre 18 decembrie 2017 în judeţul Constanţa rupând cu totul uşile unor magazine, cu maşina, şi au furat dispozitivele de tip pay point amplasate la intrare.

Primul dintre cele două atacuri s-a dat în Medgidia, acolo unde uşile de la intrarea unui supermarket au fost sparte cu o maşină de teren, aşa cum se poate observa şi de pe camerele de supraveghere. Din magazin s-a furat un bancomat de tip PayPoint, la care clienţii făceau diverse plăţi.

O oră mai târziu incidentul s-a repetat în Hârşova, după acelaşi tipar. La Medgidia ar fi vorba despre magazinul Kaufland, în timp ce la Hârşova autorii spargerii au dat lovitura la Penny, magazin aflat în centrul oraşului. Totul s-a petrecut noaptea, între orele 3.00 şi 4.00.

Se pare că infractorii au acţionat şi în alte judeţe în afara Constanţei. 

Imagini de la furtul unor dispozitive de tipul pay point în Medgidia, judeţul Constanţa

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite