Ion Iliescu, la moartea lui Verestoy Attila: A promovat o bună relaţie între români şi maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că senatorul UDMR Verestoy Attila „a fost unul din oamenii care a promovat conlucrarea, cooperarea tuturor forţelor politice şi o bună relaţie între români şi maghiari”

„Am aflat cu mare tristeţe această veste. Attila Verestoy a fost prezent, imediat după Revoluţie, în toate etapele vieţii noastre politice – pe vremea CPUN, apoi parlamentar. A fost unul din reprezentanţii comunităţii maghiare, a UDMR, care a fost prezent în toate activitatea noastră, deschis la cooperarea eficientă a tuturor forţelor politice din ţară”, a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, Ion Iliescu.

El l-a caracterizat pe Verestoy Attila drept ” un om activ, parlamentar până în ultima vreme”.

”Cred că şi în comunitatea maghiară s-a bucurat de prestigiu şi a fost unul din oamenii care a promovat conlucrarea, cooperarea tuturor forţelor politice şi o bună relaţie între români şi maghiari. Îi păstrez o amintire plăcută", a mai spus Iliescu.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit, miercuri, din cauza unui cancer pulmonar.

Verestoy Attila s-a născut în 1954, la Odorheiu Secuiesc. Până în 1990 a fost inginer la două întreprinderi din Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc, apoi asistent la Institutul Politehnic, Bucureşti, Facultatea de Chimie Industrială şi cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetare şi Proiectare pentru Chimie Anorganică şi Metale Neferoase, Bucureşti.

În 1990 a devenit consilier la Cabinetul vicepreşedintelui FSN Király Károly. Tot atunci a fost membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) şi preşedinte al Comisiei Permanente pentru Minorităţi.

Din 1990 a fost parlamentar, fiind unul dintre cei care au deţinut cele mai multe mandate în Parlamentul României.

A absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică la Universitatea Politehnică Bucureşti, 1994, fiiind şi doctor în chimie anorganică şi protecţia mediului. Totodată, a absolvit şi Colegiul Naţional de Apărare, dar şi Colegiul de studii strategice "George C. Marshall", din Germania. În acest mandat, făcea parte din Comisia SRI.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite