VIDEO Mamaia a învins Monaco! Staţiunea va fi gazda Campionatului Mondial de Bob pe rotile din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bob-ul care promovează Mamaia vine acasă. FOTO Facebook
Bob-ul care promovează Mamaia vine acasă. FOTO Facebook

Succes al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării şi al Federaţiei Române de Bob şi Sanie. Proiectul lor de a aduce Campionatul Mondial de Bob pe rotile în România a câştigat în faţa celor de la Monaco.

Decizia a fost luată marţi după amiaza de către congresul anual al Federaţiei Internaţionale de Bob, întrunit în oraşul belgian Ghent. În scurtul comunicat de presă furnizat de către Federaţie, Mamaia este descrisă drept cea mai mare staţiune turistică din Mamaia, situată pe o fâşie de 8 kilometri la nord de Constanţa. 

Mamaia va fi gazda ediţiei de vară, în timp ce ediţia de iarnă se va ţine în Austria, între 8 şi 21 februarie 2016. Până în 2014, ediţia de vară avea loc doar la Monaco. Locaţia mediteraneană  a deţinut exclusivitatea pentru 12 ani la rând, dar 2015 competiţia s-a mutat la Stuttgart. Echipa României s-a asociat cu Asociaţia Litoral Delta Dunării, condusă de Corina Martin pentru a promova staţiunea Mamaia. 

În ultimele luni, bobul cu care concurează echipa românească formată din Andreea Grecu şi maria Constantin şi antrenată de fostul campion Paul Neagu a fost inscripţionat cu sigla oficială a staţiunii Mamaia, iar pe el era scris mesajul "Holidays in Mamaia, Romania".

Corina Martin, preşedintele ALDD crede că faptul că bobul echipei de fete din România a fost promovat alături de un film despre Mamaia le-a purtat noroc. Competiţia ar putea avea loc în prima săptămână a lunii septembrie 2016. Pista de bob va fi construită de o companie Olandeză, dar locaţia pentru aceasta nu a fost încă stabilită. 

La Campionatul Mondial participă 38 de naţiuni, iar fiecare echipă va aduce la Mamaia cel puţin cinci persoane. Pe lângă concurenţi şi echipa tehnică vor ajunge în staţiune şi familiile acestora sau susţinători, aşa că Mamaia are de câştigat la final de sezon. 

Vă mai recomandăm:

Performanţă mare pentru sporturile de iarnă din România: echipajul de bob 2 persoane a câştigat Cupa Europei

VIDEO Litoralul românesc şi Delta Dunării, promovate în premieră la Londra. „Mamaia va face show!“, promit organizatorii

FOTO VIDEO Filmul de promovare a staţiunii Mamaia va participa la competiţia de profil de la Cannes

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite