Performanţă mare pentru sporturile de iarnă din România: echipajul de bob 2 persoane a câştigat Cupa Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Româncele au fost vioara întâi la Cupa Europei
Româncele au fost vioara întâi la Cupa Europei

Echipajul feminin de bob două persoane, alcătuit din Maria Constantin (23 ani) şi Andreea Grecu (20 ani), a câştigat Cupa Europei, un rezultat istoric pentru sporturile de iarnă din ţara noastră.

Sporturile de iarnă din România se află într-un declin perpetuu, iar rezultatele la nivel internaţional sunt direct proporţionale cu investiţiile făcute de cei care conduc federaţiile de profil. Cu toate acestea, echipajul de bob 2 persoane a mers contra-curentului şi a câştigat Cupei Europei prin Maria Constantin şi Andreea Grecu. Elevele lui Paul Neagu au fost cronometrate cu timpul de 1:58,61 terminând ultima etapă a competiţiei pe locul al treilea, după Sandra Kroll – Franziska Fritz (Germania) şi Miriam Wagner - Sarah Noll. Deşi au terminat pe locul 3 la finalul acestei etape, româncele au încheiat competiţia pe locul 1.

Câştigarea Cupei Europei este surprinzătoare în contextul în care adversarele României, Germania, Marea Britanie, Elveţia, Austria sau Italia, sunt ţări cu tradiţie, care investesc milioane de euro în sporturile de iarnă. “În sfârşit… am câştigat Cupa Europei! Nu putem să descriem în cuvinte sentimentul pe care l-am trăit! Mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut si ne-au ajutat să obţinem acest rezultat istoric!”, a spus pilotul Maria Constatin, citată de prosport.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite