VIDEO Magnatul George Pădure, păţit cu Nicuşor Constantinescu: „Deocamdată avem alte proiecte. La Constanţa, cine ştie...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Pădure, magnatul originar din Constanţa FOTO Arhivă Adevărul
George Pădure, magnatul originar din Constanţa FOTO Arhivă Adevărul

George Pădure, protagonistul scenei din filmul „Kapitalism - reţeta noastră secretă“, în care dezvăluie practicile din administraţia Mazăre-Constantinescu, s-a abţinut de la comentarii pe marginea subiectului reţinerii lui Nicuşor Constantinescu.

George Pădure nu a dorit să comenteze acţiunea DNA şi reţinerea preşedintelui CJC.

Întrebat de „Adevărul“ dacă se mai gândeşte la oportunitatea unor proiecte în Constanţa, în caz că se va schimba garda din administraţia locală, Pădure a fost evaziv: „Deocamdată avem alte proiecte... Eu sunt constănţean! Cine ştie?“, s-a întrebat retoric Pădure.

O secvenţă din filmul „Kapitalism - reţeta noastră secretă“, realizat în 2010 de Alexandru Solomon, a devenit ilustrarea practicilor din administraţia Mazăre-Constantinescu. Magnatul George Pădure, care este constănţean, a dezvăluit ce i s-a întâmplat lui în oraşul natal.

Dorind să demareze o afacere imobiliară, George Pădure a apelat la Adrian Năstase, care l-a trimis la Nicuşor Constantinescu: „Vezi că te aşteaptă“. Pădure voia să construiască nişte apartamente la Constanţa, iar ideea i-a surâs preşedintelui CJC.

„Da! Staţi să vă pun în legătură cu cineva, e bine să fiţi cu cineva“, i-a zis Nicuşor Constantinescu, care şi-a sunat pe loc un prieten. „Măi, vezi că-l trimit pe domnul Pădure la tine, staţi de vorbă şi vedeţi ce puteţi face împreună“, i-a spus acestuia Constantinescu.

„«Împreună!»...“, subliniază George Pădure. Ce însemna „împreună“ avea să-l lămurească omul de afaceri recomandat de Nicuşor Constantinescu: „«Deci am o societate, atât la sută tu, eu vin cu banii, iar de restul mă ocup eu, nu vă faceţi probleme»“.

Secretul reuşitei era aşadar acesta: parteneriatul cu un om de casă al mai-marilor Constanţei. Investitorul a fost revoltat. „Nu se poate!! N-am mai făcut nimica. Constănţean fiind! Totul trece pe la ei, totul... Altfel nu iei nicio autorizaţie. Iar dacă nu-ţi vezi de treabă, mai intri şi prin puşcărie“, explică George Pădure celor care-l filmează.

Fondatorul imperiului GEPA Group, George Pădure a fost primar independent al Sectorului 1 Bucureşti în mandatul 1996-2000, iar în 2000-2004 a fost consilier general al Capitalei. Tatăl său a fost primar de ţară, în regimul comunist.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, a fost reţinut miercuri, 19 martie, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Bucureşti, care au descins cu „mascaţii” de la primele ore ale zile, la vila baronului PSD de la malul mării.

Dus în Capitală, la Parchet, pentru audieri, procurorii au emis pe numele lui Constantinescu o ordonanţă de reţinere, în care sunt menţionate 24 de capete de acuzare şi un prejudiciu de peste 30 de milioane de euro. A doua zi, Tribunalul Bucureşti l-a eliberat pe Constantinescu, luând măsura controlului judiciar.

Vă mai recomandăm

45.000 euro - „Atenţia“ pentru o eoliană în „Republica Nicuşor Constantinescu“

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost eliberat

EXCLUSIV Denunţătorul lui Nicuşor, Marian Turbatu: „Am câştigat 30 procese în instanţă şi Constantinescu nu le-a pus în aplicare“

Baronul PSD Nicuşor Constantinescu, reţinut 24 de ore pentru 24 de acuzaţii

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite