VIDEO Jamaicanul care a demitizat cele mai mari 10 minciuni despre România: „Ascultaţi-l pe David Cameron, care-i lăuda pe români că sunt muncitori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din videoclipul postat montat de Leroy Kenton FOTO YouTube/ FTD Facts
Imagine din videoclipul postat montat de Leroy Kenton FOTO YouTube/ FTD Facts

Un canal de vlogging străin a făcut pe Youtube un top al celor mai mari 10 minciuni spuse despre România şi a încercat să le demonteze.

„România este o ţară uimitoare care uneori este prost înţeleasă de cei care n-au vizitat ţara deloc. Deci vom discuta 10 stereotipuri surprinzătoare despre România“, este prezentată ţara noastră de vloggerul Leroy Kenton, un influencer jamaican de 30 de ani de la FTD Facts, un canal de YouTube cu 865.000 de abonaţi.

Iată cele mai mari 10 minciuni identificate de vloggeri:

„10. România este o ţară a ţiganilor – de fapt, ţiganii sunt o minoritate şi nu toţi sunt cerşetori sau hoţi. De fapt, cultura lor este fascinantă.

9. România este ţara lui Dracula – personajul este creaţia scriitorului Bram Stoker, fiind adesea asociat cu domnitorul Vlad Ţepeş. Nu găseşti hoarde de vampiri umblând peste tot.

8. Româna nu este similară cu rusa – România este o ţară înconjurată de ţări slave, vecină cu Rusia, dar româna este o limbă latină înrudită cu italiana, franceza, spaniola şi portugheza.

7. Totul este ieftin în România - nu totul este ieftin, depinde ce cumperi. Mâncarea costă mai puţin, dar gazul sau hainele sunt cam la fel de scumpe ca în restul Europei.

6. Câinii maidanezi – mai ales în Bucureşti erau odată o mare problemă; acuma nu prea-i mai vezi pe străzi.

5. România e murdară – într-adevăr, ţara are variaţii în arhitectură, care ar putea arăta ciudat în ochii unui străin, dar străzile sunt ţinute, de fapt, destul de curate, iar Cluj-Napoca este în topul oraşelor cu aer curat în clasamentul întocmit de revista franceză „Me Domain“.

4. Românii sunt săraci – media salariilor este mai mică decât în Germania sau Franţa, dar costul vieţii este mai scăzut.

3. Capitala e Budapesta – este o greşeală frecventă, pentru că sună atât de asemănător cu Bucureştiu.

2. Românii fură slujbele din străinătate – ascultaţi-l pe David Cameron, fostul premier britanic, care-i lăuda pe români că sunt muncitori, îşi plătesc taxele şi sunt preţuiţi de angajatorii lor. Sunt doar oameni oneşti care încearcă să-şi câştige cinstit existenţa.

1. România este periculoasă – ţara suferă de stigmatul din anii ’90, când străinii povesteau cum sunt păcăliţi de şoferii de taxi. Lucrurile s-au schimbat mult. Au apărut firme de taximetrie, dar măsuri de precauţie trebuie luate oriunde te duci în lume. Am fost jefuit pe străzile din Canada, şi canadienii sunt oameni care-ţi spun <scuze> chiar dacă tu eşti cel care dă peste ei“.

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Campionii mondiali la sporturi extreme impresionaţi de România: „Locul este incredibil, sălbatic şi secret“

VIDEO Impresii de călătorie ale unui faimos vlogger venit pentru prima dată în România: „Este incredibil!“

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri