VIDEO Cum păcălea clienţii o firmă care promitea promovare în industria de divertisment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini din interiorul firmei Captură video
Imagini din interiorul firmei Captură video

O societate comercială care le promitea clienţilor promovare în industria de divertisment a fost amendată de Protecţia Consumatorilor.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au efectuat verificări la sediul unei societăţi comerciale cu punctul de lucru în staţiunea Mamaia, care se ocupa cu practici comerciale înşelătoare. Mai precis, oferea servicii pe baza unui tarif fix (200 lei/persoană), în schimbul promisiunii că aceştia vor putea beneficia de promovare în media şi în industria de divertisment. Serviciul propriu-zis presupunea şi efectuarea unor fotografii persoanelor interesate.

Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii au dispus 4 amenzi cotravenţionale, în valoare totală de 20.000 de lei şi au emis decizii de încetare a activităţilor respective fiind, totodată, semnalat cazul către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Costanţa, pentru continuarea cercetărilor în raport cu competenţele acestora, stabilite de lege. 

Poliţiştii fac cercetări pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005.

La momentul verificării, poliţiştii au indisponibilizat 9.300 de lei şi au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

CJPC Constanţa subliniază că, şi în ultimii doi ani, au mai existat reclamaţii pentru speţe similare, tot pe litoral, în sezonul de vacanţă cu precădere, sancţionate de asemenea, şi averitizează consumatorii să manifeste atenţie sporită faţă de astfel de situaţii şi să sesizeze prompt instituţiile statului atunci când suspectează nereguli sau nerespectări ale legii din partea operatorilor economici cu care intră în contact.

    

Firme de modelling controlate de Protecţia Consumatorilor 

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Meniul zilei la două restaurante: gândaci, murdărie şi mâncare expirată. Protecţia Consumatorilor le-a închis temporar

VIDEO Saga închiderii Terasei Zorba din Neptun: plasa de muşte şi dintele spart al şefului OPC Constanţa

    

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite