VIDEO Cum arăta staţiunea Mamaia în urmă cu 45 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul Parc era în 1968 cel mai înalt din Mamaia
Hotelul Parc era în 1968 cel mai înalt din Mamaia

Un clip de un minut recuperat din arhiva Televiziunii Naţionale ne oferă o imagine inedită a staţiunii care a ajuns acum Perla Litoralului Românesc. În 1968, Mamaia era plină de spaţii verzi, flori, hoteluri şi construcţii îngrijite şi cu o faleză fără terase sau chioşcuri la fiecare pas.

Video debutează cu imagini filmate de pe mare pentru ca apoi sa ne arate un cadru cu Hotelul Parc. Ani de zile, acest hotel era primul de la intrarea în staţiunea Mamaia. 

Acum, înaintea Hotelului Parc a fost construită o altă unitate de cazare de 4 stele.

Imaginile surprinse în anul 1968 arată spaţiile largi din Mamaia. Dacă la momentul respectiv între Hotelul Parc şi urmatoarea construcţie erau câteva sute de metri, acum toată această zonă este plină de hoteluri. În urmă cu 45 ani nu găseai pe plajă şezlonguri, umbrele, baldachine sau hamace, ci doar cearcefuri. 

Mamaia era mult mai îngrijită. Spaţiile verzi erau generoase, rigolele cu flori omniprezente. Mamaia a apărut în anul 1906, dar a început să se dezvolte în anii 50. Comuniştii au ridicat cladiri cât mai înalte începând cu 1959. Toate aveau însă aceeaşi culoare cenuşie ca şi blocurile din Constanţa sau Bucureşti. 

Clipul din Arhiva TVR nu păstrează sunetul original, ci foloseşte ca fundal sonor piesa "Ce mica-i vacanţa mare" lansată de Corina Chiriac în anul 1983.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Liberty Parade 2013 aduce 28 DJ pe plaja dintre Venus şi Saturn

Începe Delfinul de Aur, festivalul muzical pentru copii şi tineret, de la Năvodari

Teatrul de Vară Jupiter a deschis stagiunea. Spectacole în sudul litoralului

Ediţia 2012: 51 concurenţi la festivalul de muzică uşoară Delfinul de Aur

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite