Românul mort în atentatul din Afganistan este din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Cristian Boulean din Constanţa FOTO Facebook
Paul Cristian Boulean din Constanţa FOTO Facebook

Românul mort în atentatul de la Kabul, capitala Afganistanului, era un constănţean în vârstă de 43 ani. Paul Cristian Boulean a murit, iar alt român este rănit grav în urma deflagraţiei.

Serviciul Paşapoarte a anunţat familia Boulean, în dimineaţa de marţi, 2 iulie, despre moartea lui Paul Cristian. Oficialii au înştiinţat familia că nu poate fi vorba de o confuzie deoarece asupra acestuia au fost găsite actele care îi dovedesc identitatea.

Paul Cristian Boulean a lucrat ca jandarm la Cernavodă până în anul 2004, când a cerut trecerea în rezervă.

A plecat în Irak, ca angajat al unei firme americane, ca şofer şi agent de pază. Când a venit în primul concediu, i-a adus şefului de la Jandarmerie o plachetă ca suvenir.

„Era un coleg plin de viaţă, glumeţ, liniştit. Nu a creat probleme niciodată“, spune colonelul Costică Cojoc, şeful Jandarmeriei Constanţa.

Paul Cristian Boulean era căsătorit şi avea un fiu de 19 ani, student la Universitatea Maritimă Constanţa.



În jurul orei 14, Robert Boulean a postat pe contul de Facebook al tatălui său un mesaj disperat: „Sunt fiul lui, este bine tata? In urma atentatului am primit niste vesti proaste referitoare la el.A venit cineva de la pasapoarte si ne-a spus ca a primit fax de la ambasada, cum ca tata ar fi decedat. Ajutati-ma va rog sa aflu daca tata mai este in viata.“

După două ore, confirmarea a venit. „Tata te voi iubi pt. TOTDEAUNA , la fel ca in prima zi din viata mea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!“, a scris Robert, fiul românului ucis în Afganistan. 

paul cristian

Paul Cristian Boulean a murit la câteva zile după ce şi-a serbat onomastica - de Sfinţii Petru şi Pavel. El a primit felicitări de la prieteni, care i-au urat „la mulţi ani“.

Boulean a studiat la Liceul Decebal din Constanţa şi lucra la firma DynCorp International, o firmă americană din Nebraska, care are ca motto: „We serve today for a better tomorrow“ (Slujim azi pentru un viitor mai bun). (Sînziana Ionescu)

Vă mai recomandăm 

VIDEO Primul interviu cu unul dintre românii din Algeria care au scăpat din mâinile teroriştilor afiliaţi al-Qaeda

George Iachim, constănţeanul salvat din Algeria, revine în ţară

Emoţie şi lacrimi la Constanţa. Cea mai mare dorinţă a familiei lui George Iachim: „Să vină acasă“. Prin ce a trecut supravieţuitorul

„Nu mă lăsa, fratele meu!“ Epuizat, George Iachim şi-a implorat disperat colegul la despărţirea în deşertul Sahara

„Stăteam în genunchi şi ne rugam“. Lupta pentru viaţă a românilor evadaţi din coşmarul terorist

George Iachim, constănţeanul evadat din atacul terorist, este acasă: „Tot ce vreau acum este să-mi plâng prietenii“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite