VIDEO Cum a încălcat România făţiş un avertisment al Comisiei Europene. Zeci de mii de oi, trimise spre Golful Persic în condiţii infernale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaporul cu 70.000 de oi a plecat din portul Midia                              Captură video Animals Internaţional
Vaporul cu 70.000 de oi a plecat din portul Midia                              Captură video Animals Internaţional

Animals Internaţional şi Comisia Europeană au avertizat România să nu aprobe un astfel de transport pe timpul verii. Cu toate acestea, nava încărcată cu 70.000 de oi a plecat din portul Midia.

Animals Internaţional a postat imagini video surprinse chiar pe 14 iulie, în portul Midia, în momentul în care nava pleacă spre Golful Persic.

„Vaporul morţii, Al Shuweikh, a plecat cu destinaţia Kuweit, Golful Persic, în ciuda avertismentelor Animals International şi al Comisiei Europene remise Guvernului României.

Nu se ştie câte animale vor muri pentru că datele sunt ţinute la secret, dar se ştie cu siguranţă că toate animalele de pe vapor sunt în pericol de moarte din cauza căldurii extreme din Golful Persic unde se înregistrează zilnic peste 45 de grade la umbră şi uneori peste 50 de grade”, scriu cei de la Animals International. 

Comisarul european pentru pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Vytenis Andriukaitis, a cerut, săptămâna trecută, României să oprească transportul a 70.000 de oi către ţările arabe, unde ar urma să fie sacrificate. Comisarul a postat pe cotul său de Twitter un mesaj:

„Având în vedere prognoza meteo pentru zona Golfului, în luna iulie, când temperaturile sunt aşteptate să ajungă la 46 grade Celsius, şi faptul că măsurile anunţate în aprilie nu au fost încă implementate, vă cer, ca un gest de responsabilitate, să opriţi exportul de oi către Golful Persic, în contextul în care temperaturile extreme fac imposibilă respectarea prevederilor legale”.

Cu toate aceste avertismente, vaporul a plecat din România în data de 14 iulie.

Pentru încalcarea legislaţiei, Comisia Europeană a anunţat că a demarat anchetă pentru cazul Al Shuweikh, iar Animals International acţionează în judecată Guvernul României.

Conform Animal Society, în 2015, aproximativ 5000 de oi au murit în timpul unui transport cu vaporul din România spre Iordania.

„Atât ministrul Petre Daea cât şi premierul Viorica Dăncilă au refuzat să oprească transportul. Nici o surpriză aici, nu? Pentru cei mai mulţi dintre guvernanţii şi parlamentarii noştri, tratarea animalelor cu respect şi decenţă sunt încă percepute ca mofturi”, notează cei de la Animal Society.

Pe aceeaşi temă:

Şapte nave militare şi un elicopter Puma Navale desfăşoară misiuni de foc în raioane maritime ale Mării Negre

Club de fiţe din Mamaia, poluator al Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite