Club de fiţe din Mamaia, poluator al Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Club Nuba din Mamaia Sursa Nuba Beach Club
Club Nuba din Mamaia Sursa Nuba Beach Club

Un club de fiţe din Mamaia a aruncat moluz şi alte deşeuri din construcţii pe malul Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari, poluând terenul.

Poluarea a fost descoperită în ziua de 2 mai, când Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (ACN) S.A. a raportat Gărzii de Mediu o poluare produsă pe malul drept al Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari, la km 4 (zona Mamaia Sat).

Deşeurile proveneau din construcţii, iar printre ele au fost găsite înscrisuri „ce conduc“ către clubul NUBA din staţiunea Mamaia.

„Prin publicarea acestor abateri ne dorim conştientizarea şi stoparea acţiunilor ilegale de depozitare a deşeurilor, în vederea respectării legislaţiei de protecţie a mediului pentru toţi cetăţenii şi societăţile care locuiesc, sau îşi desfăşoară activitatea în zona de protecţie şi siguranţă a canalelor navigabile“, declară ACN SA. 

Cluburi din Mamaia, de lux, au mai fost descoperite poluând canalul şi au încasat amenzi consistente de la autorităţile de mediu. 

Sursa ACN

Gunoaie deşeuri construcţii moluz moloz aruncat de clubul Nuba din Mamaia pe malul Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari Sursa ACN

În ianuarie 2018, ACN SA a depistat mai multe grămezi de deşeuri menajere şi inerte pe canalul Dunăre Marea Neagră, pe malul drept al Braţului Luminiţa - km 8.

O parte din moloz aparţinea clubului EGO, al cărui reprezentant, Dragoş Stancu, a recunoscut faptul că au fost făcute unele renovări la imobilul clubului şi a hotărât aruncarea molozului, fără a şti unde va fi depozitat. Stancu a declarat că transportatorul a fost ales întâmplător.

Cealaltă parte a deşeurilor menajere aparţinea lui Ştefan Băiatu, deţinătorul autoutilitarei cu care a fost făcut transportul de la clubul EGO.

„Cele două persoane contraveniente au fost obligate la ridicarea gunoiului şi restabilirea aspectului peisagistic al zonei fără a lăsa urme degradante asupra terenului şi implicit a mediului, apoi au fost sancţionate conform HCL Ovidiu nr. 22/2014“, a comunicat atunci ACN SA. 

Pe aceeaşi temă: 

FOTO VIDEO Incident la inaugurarea Nuba Beach Club din Mamaia. Un elicopter cu invitaţi, care tocmai aterizase în parcare, a scăpat de sub control

Gunoi din clubul EGO deţinut de Lucian Becali, aruncat pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite