VIDEO Bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu a fost reţinut pentru 24 ore. Adrian Zglobiu: „După ce a vândut o flotă vrea cântece patriotice, poezii?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Zglobiu la ieşirea din Parchetul Constanţa.
Adrian Zglobiu la ieşirea din Parchetul Constanţa.

Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, a fost reţinut de poliţiştii constănţeni pentru 24 ore. Fapta bărbatului a fost încadrată la articolul din codul penal care prevede pedepsele pentru "loviri şi alte violenţe şi ultraj".

Ancheta în dosarul ultrajului prezidenţial are primul rezultat. Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu, va petrece 24 ore după gratii şi riscă arestarea preventivă.

Audierile lui Zglobiu au durat aproape 12 ore. Individul a fost purtat de la sediul IPJ Constanţa la secţia de psihiatrie de la Palazu Mare a Spitalului de Urgenţă pentru a fi expertizat de un medic psiholog. Pentru că ipoteza unei boli de acest gen nu a fost dovedită, individul a fost dus în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Anchetatorii au decis că bărbatul a avut discernământ atunci când a comis fapta aşa că au dispus reţinerea lui pentru 24 ore. 

În cursul zile de 24 mai, Adrian Zglobiu a reuşit să penetreze cordonul de SPP-işti din suita preşedintelui Traian Băsescu şi l-a scuipat pe şeful statului în momentul în care acesta cobora de pe Nava-şcoală Mircea. Preşedintele se afla în Portul Constanţa la invitaţia organizatorilor Regatei Mării Negre - competiţia care a adus în România 13 veliere.

Adrian Zglobiu a fost imediat pus la pământ de angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază şi apoi a fost ridicat de jandarmii de la Brigada Mobilă Constanţa şi dus la sediul Inspectoratului de Poliţie. Iniţial, Zglobiu a susţinut că Băsescu ar fi vinovat de moartea tatălui şi a surorii sale, fostă membră a Partidului Democrat Liberal. Ulterior, bărbatul a susţinut că nu ştie de ce a făcut acest gest şi ce a fost în capul lui.

Bărbatul de 39 ani nu are un loc de muncă stabil. El a fost audiat timp de 12 ore de poliţişti sub supravegherea unui procuror, iar la finalul anchetei, oamenii legii au cerut reţinerea lui pentru 24 ore. 

La ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Adrian Zglobiu a declarat că singurul său regret este acela că nu a emigrat din România. 

"După ce a vândut o flotă vrea cântece patriotice să-i cânte în faţă, poezii? Regret că nu am emigrat din România. Că am fost prea fraier că am rămas", a spus Zglobiu.

Avocata din oficiu a lui Adrian Zglobiu a declarat că fapta bărbatului este încadrată la articolul din Codul Penal care pedepseşte infracţiunea de "loviri şi alte violenţe şi ultrajul". Zglobiu a declarat că "fapta nu a fost una cu premeditare şi că ultrajul a fost o acţiune mânată de un instinct de moment. La audieri a spus că-i pare rău."

Dacă va fi găsit vinovat, Adrian Zglobiu riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. 

Adrian Zglobiu la ieşirea de la audieri

Traian Băsescu a fost scuipat la Constanţa 


Vă mai recomandăm:

UPDATE VIDEO Prima declaraţie a lui Adrian Zglobiu, tânărul care l-a scuipat pe Traian Băsescu, la Constanţa. Individul a fost reţinut

VIDEO Traian Băsescu a fost scuipat la coborârea de pe bricul „Mircea“. Povestea navei, după 75 de ani

Ponta, împreună cu Mazăre în cartierul săracilor din Constanţa. Scandare: „Mazăre la Primărie, Băsescu la puşcărie”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite