VIDEO A trecut vremea concertelor de vară. Folk şi pop melodramatic la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertele de muzica house, latino sau spectacolele cu muzica de-o vară au trecut. Toamna aduce la Constanţa muzică pentru cei care au şi altfel de preferinţe. Un nume consacrat al folk-ului românesc şi o trupă care aduce un suflu nou în peisajul muzical autohton vin săptămâna asta la malul mării.

Primul concert este susţinut de Vasile Şeicaru. Chitaristul anilor 70-80 cântă joi, 24 octombrie la restaurant Harlequin din Mamaia. 

Pentru cei care nu-l cunosc deja, Vasile Şeicaru s-a născut pe 10 iulie 1951 la Galaţi şi a debutat ca solist vocal al formaţiei Cristal, în anii 70. Opt ani mai târziu el devine membru al Cenaclului Flacăra. Activitatea artistică desfăşurată la Cenaclu nu durează decât şase ani, după care Şeicaru continuă pe cont propriu cariera de solist folk, pop şi rock.

A doua invitaţie a acestei săptămâni vine de la trupa "Robin and the Backstabbers" (RATB). Cunoscuţi pentru stilul lor de "pop melodramatic", formaţia poate fi inclusă în noul val de rock alternativ. 

RATB a fost înfiinţată în 2010 de Andrei Robin Proca (voce, chitară). Lui i s-au alăturat Florentin Vasile (chitară), Vlad Fenesan (chitară bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (tobe electronice) şi Andrei Fântână (saxofon, acordeon, chitară). Trupa nu cânta iniţial decât cover-uri, dar în ultimii trei ani a reuşit să câştige premii importante cum ar fi "cel mai bun Rock Alternativ" şi "Artistul anului la On Air Music Awards".

Robin and the Backstabbers urcă pe scena Clubului Doors vineri, 25 octombrie, începând cu ora 21.00. Piesele de la concert fac parte din albumul de dubut, "Bacovia Overdrive" Vol. 1: Stalingrad. 

Vă mai recomandăm:

Sfârşit de săptămână cu modă, dans şi spectacole la Festivalul „Femei pe Mătăsari“

FOTO Folk, în nocturnă la Colibiţa. Cel mai aşteptat artist al serii chinuit de o lovitură la picior

ConstanţaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite