UPDATE VIDEO Incendiu izbucnit la un remorcher în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii ISU Dobrogea intervin joi, 26 octombrie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un remorcher în Portul Constanţa. În jurul orei 15.00 din zona incendiului s-a auzit o explozie.

UPDATE ORA 16.20 Incendiul a fost localizat şi se lucrează la lichidarea lui. „ A fost o intervenţie foarte dificilă deoarece incendiul se manifesta la camera motoare, forte greu accesibil locul, sub punte, camere inundate cu mult fum. Pompierii au intervenit echipaţi cu măşti şi tuburi de oxigen. Pe timpul intervenţiei s-a produs o deflagraţie în partea opusă intervenţiei. Urmează să se stabilească şi cauzele deflagraţiei şi cele care au dus la izbucnirea incendiului. În momentul de faţă este localizat, în curs de lichidare. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale”, a declarat Anca Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

UPDATE ORA 15.15 O explozie s-a auzit pe remorcherul Hercules. Conform ISU, pompierii intră în binom în camera motoarelor, asiguraţi cu corzi şi echipaţi cu măşti şi tuburi de oxigen, pentru a putea identifica focarul unde se manifestă incendiul. Accesul este extrem de dificil datorită încăperilor foarte strâmte, inundate cu fum. Cei de pe punte au ridicat colegii înainte de această explozie. În afară de echipajele implicate în stingerea incendiului, toate persoanele au fost evacuate din zona remorcherului.

UPDATE ora 13.25 Pompierii au reuşit să intre în primul compartiment al motoarelor şi se deplasează spre al doilea compartiment pentru identificarea focarului. Reprezentanţii ISU Dobrogea spun că se intervine greu din cauza spaţiului îngust şi a degajării mari de fum.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, incendiul a izbucnit în camera motoare a remorcherului Hercules situat în Dana 78 a Portului Constanţa.

La faţa locului s-au deplasat 2 autospeciale de la Detaşamentul Post şi de la SPSU Port. Pentru localizarea şi stingerea incendiului acţionează 14 pompieri. Se intervine cu gaz inert.

Şi un echipaj SMURD cu 3 paramedici a sosit în Portul Constanţa, însă nu a fost nevoie de intervenţia lor.

Remorcherul Hercules este singurul remorcher pe care ţara noastră îl are pentru salvarea vieţilor pe mare.

Remorcherul Hercules a fost construit în anul 1988 în Şantierul Naval Brăila, fiind folosit de Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) pentru intervenţii de urgenţă. De câţiva ani, remorcherul se afla în reparaţii. Costul acestora se ridică la 6,4 milioane de euro. Hercules are o lungime de 68,5 metri, 16,5 metri lăţime şi un pescaj maxim de 6,5 metri.

Incendiu în camera motoarelor remorcherului Hercules. Pompierii ISU Dobrogea intervin în Portul Constanţa pentru stingerea incendiului

Ştire în curs de actualizare.

Pe aceeaşi temă:

Bătrâne imobilizate la pat, captive într-un imobil cuprins de incendiu

Incendiu la bucătăria Popasului Cişmea din Constanţa


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite