UPDATE Cazinoul din Constanţa a trecut din nou la Compania Naţională de Investiţii. Monumentul va fi reabilitat cu fonduri de la bugetul de stat

0
0

Cazinoul Constanţa ar putea fi reabilitat în sfârşit. Consilierii locali municipali au votat astăzi un proiect care prevedere transmiterea monumentului din administrarea Consiliului Local în cea a Companiei Naţionale de Investiţii. Valoarea investiţiei este de aproximativ 10 milioane de euro.

Radu Mazăre nu ştie ce se va întâmpla cu acest monument după ce va fi reabilitat. “Nu ştiu cine îl va opera, cine va aduce jucători pentru că la ora actuală legislaţia este restrictivă privitor la cazinouri, trebuie ca cineva să bage bani şi să-i şi scoată”, a explicat Mazăre. El susţine că dacă nu va funcţiona ca şi cazinou, atunci ar putea fi muzeu, dar nu a fost luată o decizie definitivă în acest sens.

Primarul a spus că municipalitatea nu ar fi putut investi 10 milioane de euro în repararea Cazinoului şi că aceşti bani puteau fi folosiţi pentru realizarea unor locuinţe. “Dacă aş fi reparat Cazinoul cu bani de la Primărie şi aş fi băgat peste 10 milioane de euro în renovarea acestei clădiri, toţi cetăţenii oraşului şi ai României ar fi spus că sunt nebun. În loc să construiesc case pentru patru mii, patru mii cinci sute de oameni, de banii ăştia reparăm o clădire”, a precizat edilul.

El a spus că nici discuţiile cu investitori privaţi nu au dus la vreun rezultat. “Am încercat să fac ceva cu investitori privaţi. Am fost şi în Elveţia, am avut nenumărate contacte şi cu chinezi, cu un fond de investiţii gestionat de nişte ruşi, dar n-am oprit de frică pentru că renovarea şi punerea pe roate a acestui Cazino ar fi însemnat o licitaţie, iar dacă ar fi avut loc această licitaţie şi ar fi câştigat o companie cu care eu aş fi vorbit anterior încercând să-i conving să vină să bage bani aici, procurorii mi-ar fi făcut ceea ce mi-au făcut în primăvară, ar fi spus că am aranjat această licitaţie”, a explicat Radu Mazăre.
Aşa că singura soluţie a fost ca acest monument să fie reparat din fonduri de la Guvern, iar vicepremierul Liviu Dragnea şi-a dat acordul în acest sens, Cazinoul trecând în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii.

Dacă nu va fi reparat în doi ani, el va reveni la municipalitate. Aşa s-a întâmplat şi în urmă cu câţiva ani când Cazinoul a ajuns la Compania Naţională de Investiţii, dar pentru că nu au început lucrările de reabilitare monumentul a revenit autorităţilor locale în stadiul în care fusese predat.

Consilierii au mai votat în şedinţa de joi alte două proiecte similare. Este vorba de transmiterea către Compania Naţională de Investiţii a două terenuri situate în zona Badea Cârţan pentru realizarea unui bazin olimpic de înot, respectiv a unei săli polivalente. Primarul Constanţei menţionase recent şi că aceste proiecte vor fi realizate tot cu fonduri guvernamentale.

Vă mai recomandăm: 
 

O nouă şansă pentru reabilitarea Cazinoului Constanţa. Radu Mazăre susţine că va fi reparat cu fonduri guvernamentale

FOTO Povestea Cazinoului din Mamaia. Taxa de baie în Marea Neagră era de 10 lei, plus 1 leu timbru de aviaţie
 

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite