Turist salvat de la înec de un maistru militar al Forţelor Navale Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maistru militar Arkadiusz Szczepanski foto: Forţele Navale Române
Maistru militar Arkadiusz Szczepanski foto: Forţele Navale Române

Turistul a fost salvat de la înec în zona unei plaje din Constanţa. Până la sosirea medicilor, maistrul militar i-a oferit primul ajutor.

Maistrul militar clasa a V-a Arkadiusz Szczepanski a ajutat sâmbătă, 7 august, la salvarea unui turist aflat la un pas de înec, în dreptul unei plaje din Constanţa. 

„Aflat în timpul liber, militarul l-a observat pe bărbatul care fusese luat de curenţi şi nu mai putea ajunge la mal. Fără să stea pe gânduri, a sărit în apă şi l-a scos pe omul aflat în pericol, după care l-a predat echipei de salvamari.”, spun cei de la Forţele Navale Române.

„Împreună cu salvamarii, l-am aşezat pe o targă rigidă, l-am imobilizat, i-am fixat gulerul cervical, apoi am sunat la 112 pentru a cere sprijinul unui echipaj medical. La sosire, paramedicii mi-au spus că am procedat foarte corect la imobilizarea lui.

Din locul în care l-am aşezat pe targă, am ajutat apoi să fie urcat în ambulanţa, care era undeva pe faleză, neavând acces pe plajă, în zona unde s-a întâmplat totul”, relatează militarul.

Maistrul militar clasa a V-a Arkadiusz Szczepanski face parte din echipajul dragorului maritim DM 25, din cadrul Divizionului 146 Nave Minare-Deminare. Militarul este absolvent al Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale în promoţia 2021.

Citeşte şi: 

Turişti „cazaţi” în maşină sau pe jos, în Mamaia. „Decât să dea 400 pe lei la hotel, mai bine plăteşte parcarea” VIDEO

Un salvamar din Jupiter, aplaudat de oameni după ce a salvat doi copii duşi în larg de curent VIDEO

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite