Triatlonul No Stress la Olimp-Neptun: înot - bicicletă - alergare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înot la triatlon în Marea Neagră Sursă foto nostressevents.ro
Înot la triatlon în Marea Neagră Sursă foto nostressevents.ro

Litoralul va fi terenul competiţiei No Stress Triathlon, în acest weekend. Triatlonul este prima etapă a Romanian Triathlon Series şi va debuta sâmbătă, 6 iunie, ora 9, la Olimp.

„Înoţi în apa mării, pedalezi prin staţiuni şi păduri, fără deranjul maşinilor, şi alergi pe faleza de la Olimp, în briza mării. Pentru cei mici avem un Aquathlon cu 100 metri înot şi 1000 metri alergare, cu înscriere gratuită“, spun organizatorii de la NO Stress - Triathlon & Party.

Concurenţii vor înota în apa mării pe distanţa de 500 metri sprint şi alţi 1.500 metri stil olimpic.

Traseul de bicicletă este închis circulaţiei, pe şoseaua din staţiunile Olimp şi Neptun, fiind parcurs pe distanţa de 21 kilometri sprint şi 42 kilometri olimpic. Alergarea va fi pe faleza mării (pe ciment), pe o distanţă de 4,6 kilometri sprint şi 9,2 kilometri olimpic.

A doua zi, duminică, 7 iunie, la ora 9, organizatorii ridică miza, la Triathlon Off Road. Probele vor fi de înot sprint pe 500 metri, cursă de bicicletă pe distanţa de 20 kilometri şi alergare 5 kilometri pe nisip, pe malul mării.

Se poate concura individual sau în grup (la ştafetă). Sunt diverse categorii pentru debutanţi, amatori (fără premii în palmares) şi profesionişti (cu premii în palmares).

Bicicletă la triatlon Olimp Sursă foto nostressevents.ro

Pentru proba de înot, concurenţilor le este permis să poarte costumul de neopren cu grosime de maximum 2 milimetri, deoarece apa mării are temperatura de 18-24 grade Celsius. Dacă temperatura depăşeşte 24 grade Celsius, costumul nu mai este permis. Dacă apa mării are sub 18 grade Celsius, costumul de neopren este obligatoriu. Vor exista bărci şi skijeturi pentru supravegherea zonei. Dacă marea va avea valuri foarte mari, proba de înot va suferi modificări la traseu sau chiar ar putea fi anulată.

Alergare la triatlon Olimp Sursă foto nostressevents.ro

Vă mai recomandăm

Dobrogea în lung şi-n lat, pe bicicletă: cele mai frumoase trasee de parcurs pe două roţi printr-o Românie în miniatură cu accent de Balcani

Mirajul Dobrogei, descoperit pe două roţi. Cele mai frumoase trasee pe bicicletă
 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite