Trei pieţe din Constanţa se închid. Vergil Chiţac: „Vom asigura spaţii de desfacere pentru producătorii locali”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, 9 noiembrie, trei pieţe din municipiul Constanţa se vor închide. Totodată, primarul oraşului spune că a găsit soluţii pentru ca marfa producătorilor locali să fie în continuare vândută.

Primăria municipiului Constanţa anunţă că de luni se vor închide pieţele agroalimentare Tomis III, TIC TAC şi Cireşica.

Pieţele Brotăcei, Filipescu, I. L. Caragiale şi Piaţa agroalimentară de pe varianta Constanţa - Ovidiu îşi vor continua activitatea.

„Piaţa Griviţei se va redeschide după ce vor fi executate mai multe lucrări de reamenajare a spaţiului (înlăturarea sticlei din tâmplăria de aluminiu) pentru a se asigura condiţiile de funcţionare cu respectarea normelor sanitare”, transmite primăria.

Poliţia locală va informa producătorii care îşi desfăşoară activitatea în pieţele sus menţionate şi va asigura respectarea legii pe perioada stării de alertă. 

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a scris pe contul său de Facebook că a discutat cu premierul Orban despre situaţia producătorilor locali.  „Astfel, am ajuns la concluzia că Primăria Municipiului Constanţa va putea asigura spaţii de desfacere pentru producătorii locali în locuri cu un bun vad comercial. În acest sens, vom aplica una dintre următoarele două măsuri:

- vom constitui pieţe în exteriorul acelora care se închid;

- acolo unde nu vom putea organiza pieţele în exterior, vom direcţiona producătorii către locurile rămase libere în pieţele care nu se închid.

Precizez că sunt foarte interesat ca locuitorii Constanţei să consume produse româneşti de calitate şi la fel de interesat ca producătorii autohtoni să beneficieze de toate condiţiile pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, chiar şi în aceste vremuri mai degrabă tulburi decât prospere. Îi asigur de tot sprijinul meu şi le doresc să treacă cu bine peste această perioadă. P.S. Aş vrea să subliniez cuvântul ”producători”. A nu se confunda cu samsarii de fructe şi legume”, scrie primarul oraşului.

Citeşte şi:

Raed Arafat a decis: Oraşul Ovidiu intră în carantină. În biserici, slujba se va ţine fără credincioşi

A murit contraamiralul de flotilă Niculae Ştefan, cel care a militat pentru învăţământul de marină la Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite