Traian Băsescu nu va fi audiat în dosarul de şantaj al familiei lui Bercea Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii familiei lui Bercea Mondial sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu.
Membrii familiei lui Bercea Mondial sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu.

Traian Băsescu nu va fi audiat la Tribunalul Constanţa în dosarul în care cinci dintre membrii familia lui Bercea Mondial sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu. În schimb,soţia şi cei doi copii ai lui Mircea Băsescu vor da declaraţii în faţa instanţei la termenul următor.

“Admite în parte cererea inculpaţilor Anghel Izaura, Constantin Marius, Anghel Fănica, Anghel Florin şi Anghel Grinică Ion şi încuviinţează administrarea următoarelor probe: audierea în calitate de martori a numiţilor Băsescu Doiniţa, Băsescu Dragoş şi Băsescu Raluca, întrucât aceştia ar putea oferi informaţii cu privire la împrejurări în legătură cu faptele deduse judecăţii ; emiterea adresei către Direcţia Naţională Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova-pentru a comunica dacă s-au formulat denunţuri de către inculpatul Anghel Florin, în cursul lunii martie 2015, care este stadiul cercetărilor şi în ce măsură a facilitat acesta identificarea şi tragerea la răspundere penală a persoanele denunţate. În caz afirmativ , a se înainta copii ale denunţurilor formulate, dacă prin aceasta nu se prejudiciază ancheta penală”, a hotărât astăzi Tribunalul Constanţa. 

Magistraţii nu au încuviinţat ca Traian Băsescu să fie audiat ca martor în acest dosar şi nici fostul consilier prezidenţial Dorel Onaca.

“Respinge următoarele probe solicitate de inculpaţi: audierea ca martor a numitului „Gore”,şoferul martorului Căpăţână Marian; audierea ca martor a numitului Băsescu Traian; audierea ca martor a numitului Onaca Dorel. Identificarea şi audierea persoanei care a realizat, în apartamentul situat în municipiul Constanţa, numărarea banilor remişi părţii civile Mircea Băsescu şi martorului Căpăţână Marian ; audierea /vizionarea în şedinţă publică a tuturor înregistrărilor audio şi audio- video, realizate de inculpatul Anghel Florin, cu telefonul mobil sau alte dispozitive artizanale de înregistrare şi puse la dispoziţia organelor de urmărire penală”, a mai stabilit Tribunalul Constanţa.

Cercetarea judecătoarească în acest dosar va continua pe data de 19 mai.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, au dispus la data de 23 iunie 2014, trimiterea în judecată a cinci membri ai familiei lui Bercea pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. Este vorba de Marius Constantin, acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante în stare de recidivă; Izaura Anghel, concubina lui Marius Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante; Grinică Ion Anghel – minor (17 ani, frate cu Izaura Anghel), acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante.

De asemenea, în acest dosar mai sunt judecaţi Florin Anghel, frate cu Izaura şi Grinică-Ion Anghel, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, Fănica Anghel, soţia lui Bercea Mondial, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Mai citiţi şi:

UPDATE Traian Băsescu ar putea fi audiat în dosarul în care membrii familiei Bercea Mondial sunt judecaţi pentru şantajarea fratelui său

UPDATE Fata lui Bercea Mondial spune că Mircea Băsescu a luat 600.000 de euro

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite