UPDATE Traian Băsescu ar putea fi audiat în dosarul în care membrii familiei Bercea Mondial sunt judecaţi pentru şantajarea fratelui său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bercea Mondial ar putea fi audiat la Tribunalul Constanţa.
Bercea Mondial ar putea fi audiat la Tribunalul Constanţa.

Un nou termen în dosarul în care cinci dintre membrii familiei lui Bercea Mondial sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu a avut loc astăzi la Tribunalul Constanţa. Cu acest prilej au fost audiaţi în calitate de martori Bercea Mondial şi Marian Căpăţână.

Bercea Mondial a spus că jumătate din banii pe care familia sa i-a dat lui Mircea Băsescu, adică 300.000 de euro, au ajuns la Traian Băsescu. El crede că nu există şantaj atât timp cât familia sa a încercat să-şi recupereze banii de la Mircea Băsescu, iar că înregistrările făcute nu au reprezentat decât o dovadă că sumele respective au fost date fratelui fostului preşedinte, neexistând intenţia de a le face publice.

Marian Căpăţână a venit cu varianta că Traian Băsescu ştia de banii primiţi de fratele său. El susţine că l-a informat pe Dorel Onaca, consilier al fostului preşedinte, iar acesta i-ar fi spus lui Traian Băsescu. Căpăţână a mai prec izat că Mircea Băsescu nu a avut intenţia de a-i ajuta pe cei din familia lui Bercea Mondial şi nici de a le da banii înapoi şi că nu ar fi făcut demersuri pentru a-l scoate pe Bercea din închisoare.

Traian Băsescu ar putea fi audiat în acest dosar, a propus avocatul Pavel Abraham.  Pe lângă fostul şef al statului, apărătorul familiei Anghel i-a mai propus pe soţia lui Mircea Băsescu, pe cei doi copii ai acestuia, dar şi pe Dorel Onaca. Instanţa urmează să analizeze aceste solicitări şi să dea un răspuns în câteva zile.

Marius Constantin a cerut la acest termen ca să nu mai fie judecat în arest preventiv. El a cerut să fie lăsat sub control judiciar sau măcar în arest la domiciliu. De asemenea, Pavel Abraham a solicitat să fie revocat controlul judiciar pentru Izaura şi Grinică-Ion Anghel, iar instanţa a rămas în pronunţare. Cercetarea judecătorească va continua în acest dosar pe 19 mai. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, au dispus la data de 23 iunie 2014, trimiterea în judecată a cinci membri ai familiei lui Bercea pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu.

Este vorba de Marius Constantin, acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante în stare de recidivă; Izaura Anghel, concubina lui Marius Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante; Grinică Ion Anghel – minor (17 ani, frate cu Izaura Anghel), acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante.

De asemenea, în acest dosar mai sunt judecaţi Florin Anghel, frate cu Izaura şi Grinică-Ion Anghel, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, Fănica Anghel, soţia lui Bercea Mondial, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Mai citiţi şi:

UPDATE Familia lui Bercea Mondial cere ca procesul să nu se mai judece la Constanţa. Traian Băsescu ar putea fi audiat

UPDATE Mircea Băsescu a fost audiat în dosarul de şantaj al clanului Bercea. El nu recunoaşte că a primit bani şi nici că a făcut intervenţii
 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite