Trageri de luptă pe Marea Neagră. Militarii români se antrenează pentru a răspunde unor ameninţări în spaţiul maritim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fregata Mărăşeşti foto: Forţele Navale
Fregata Mărăşeşti foto: Forţele Navale

Tragerile de luptă sunt organizate în raioane din vestul Mării Negre. La ele participă şase nave militare româneşti.

Comandamentul Flotei anunţă că, în perioada 12-15 mai, organizează exerciţiul „Tomis 21”, planificat să se desfăşoare în raioane din vestul Mării Negre.

La el particpă aproximativ 450 de marinari militari ce vor executa activităţi de instruire şi trageri de luptă. „Tomis 21” face parte din dintr-un exerciţiu militar multianual aflat în dinamică la nivel naţional.

Pachetul de forţe navale care desfăşoară acţiuni pe mare este alcătuit din şase nave militare româneşti: o fregată, o corvetă, un puitor de mine şi plase, un dragor maritim, o navă purtătoare de rachete şi un remorcher maritim.

„Pentru dezvoltarea capacităţii de a răspunde rapid şi eficient la un spectru larg de ameninţări din spaţiul maritim, echipajele navelor militare vor executa, pe mare, trageri cu toate categoriile de armament, conform scenariului exerciţiului”, transmit Forţele Navale.

De asemenea, „Tomis 21” cuprinde şi activităţi de asigurare a protecţiei liniilor de comunicaţii maritime şi a transporturilor speciale, pentru a verifica procedurile operaţionale privind primirea şi integrarea forţelor partenere pe teritoriul naţional românesc, în situaţia de angajare a forţei NATO de răspuns la o criză regională.

În cadrul acestor secvenţe de instruire, fregata „Mărăşeşti”, navă la bordul căreia se află ambarcat statul major al exerciţiului „Tomis 21”, desfăşoară joi, 13 mai, o serie de antrenamente în comun nava americană de patrulare USS „Hamilton”.

Citeşte şi:

Musulmanii, în mare sărbătoare. Începe Ramazan Bayramul

Păţania unui englez acuzat că a intrat fraudulos în România. S-a plimbat pe plajă neştiind că acolo e graniţa



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite