Tragediile de la Constanţa care au îndoliat România: incendiul de la Restaurantul Beirut şi prăbuşirea aparatului SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna aprilie o tragedie a avut loc în mijlocul Constanţei: trei tinere au murit într-un incendiu izbucnit la restaurantul Beirut. Sfârşitul de an a adus din nou oraşul de la malul mării pe harta disperării: patru membri ai unui echipaj SMURD au pierit după ce elicopterul s-a prăbuşit în lacul Siutghiol.

În focul devastator din luna aprilie, care a mistuit interiorul localului libanez, şi-au pierdut viaţa cântăreaţa Nicoleta Ioana Cengher (22 ani) şi dansatoarele Mihaela Tucă (23 ani) şi Nicoleta Vasiliţeanu (22 ani).
 
Incendiul a izbucnit în zona de sus a localului, acolo unde se afla vestiarul fetelor.
Acesta era prevăzut cu o uşă din termopan şi avea geam. Toţi au reuşit să iasă în stradă, mai puţin dansatoarele şi cântăreaţa.
 
Cea care a dat alarma la 112 a fost Diana, o fată care lucra ca ajutor de ospătar. Ea a ieşit ultima din local şi a atras atenţia pompierilor, îngrozită, că la etaj sunt blocate colegele ei. Deşi se auzeau ţipetele lor disperate de ajutor, pompierii nu au intervenit, considerând că este prea riscant. „A vrut patronul să intre după ele, iar ei nu l-au lăsat. Ba că n-au lanternă, ba că n-au apă… era doar fum, se putea intra“, relatează fratele Mihaelei, Mihai Mancaş.
 
Parchetul General a preluat cazul în care autorităţile încearcă să afle motivele care au dus la incendiul care a mistuit restaurantul Beirut din Constanţa în urma căruia au murit trei persoane, iar o alta a fost grav rănită. Procurorii au luat această decizie din cauza complexităţii cazului. Nici până acum nu s-au finalizat cercetările.

La sfârşitul anului, o altă tragedie s-a petrecut în staţiunea Mamaia de această dată. Un elicopter SMURD s-a prăbuşit inexplicabil pe lacul Siutghiol. Echipajul format din pilotul Petru Cătuneanu, copilotul Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton au murit luni, 15 decembrie, la Constanţa.
Pilotul Petre Cătuneanu (47 ani) era din Buzău, iar soţia sa este profesor la Liceul pentru nevăzători din Buzău. Au o fiică, Miruna, studentă la SNSPA.

Copilotul Ginel Claudiu Crăcănel (42 ani) locuia în Mioveni - Argeş, fiind desemnat recent cetăţean de onoare al oraşului său. Era căsătorit şi avea un copil.
Medicul Laura Vizireanu (39 ani) a fost căsătorită cu comisarul-şef Mircea Vizitiu, fost şef al IPJ Brăila. Cei doi au un băieţel, Andrei, care a serbat recent împlinirea a 9 ani.

Asistenta medicală Gabriela Camelia Harton (38 ani) îşi pierduse în urmă cu 10 ani soţul bolnav de cancer şi era mama unei copile de 12 ani, Alexia. Îşi refăcuse viaţa alături de logodnicul ei Cristian Ciortan, căruia tocmai îi dăduse vestea că vor fi părinţi. În elicopterul morţii, ea comunica prin SMS, cu iubitul aflat la sol, despre sarcina ei.

Cei patru salvatori efectuaseră o misiune medicală la Tulcea, de unde preluaseră o pacientă în vârstă de 79 ani, care simţea înţepături în zona inimii. Bătrâna fusese adusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Aparatul de zbor plecase apoi să alimenteze cu combustibil la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Deasupra lacului Siutghiol din Mamaia, elicopterul s-a prăbuşit inexplicabil. S-a rupt în două la impactul cu apa, iar coada elicopterului a rămas la suprafaţă.

Vă mai recomandăm:

VIDEO EXCLUSIV Gheorghiţă, barcagiul ajuns la epavă înaintea autorităţilor: „Am tras de coada elicopterului şi am găsit doctoriţa sub apă. Pompierii nu aveau nimic la ei“

FOTO Epava elicopterului SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol a fost adusă la mal. Şeful ISU Constanţa, demis

Bătrâna pentru care şi-au dat viaţa cei patru membri ai SMURD din elicopterul prăbuşit la Constanţa. Femeia a fost la câteva minute să moară alături de eroi

Martor al tragediei de pe lacul Siutghiol: „Mi-a atras atenţia zborul în picaj al elicopterului“

VIDEO Micky Bellydance, tânăra moartă în incendiu: „Să mergi cu un prieten prin întuneric este mult mai bine decât să mergi pe lumină singur”

VIDEO „Acum să vezi foc ;)“ Ultima postare de pe Facebook a artistei Nico. Tânăra era cântăreaţă la restaurantul Beirut

UPDATE FOTO VIDEO Incendiu de proporţii la Restaurantul Beirut şi Legendary Pub. Trei dansatoare au murit carbonizate. Alte patru persoane au fost grav rănite


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite