Trafic îngreunat la Cernavodă. 1200 de maşini/oră la intrarea pe Autostrada Soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care părăsesc litoralul au format coloane de maşini la intrarea în Cernavodă dinspre Constanţa, pe DJ223C Ştefan cel Mare – Cernavodă, drum pe care se deviază traficul uşor de pe DN22C, din cauza lucrărilor la podul peste Canalul Dunăre-Marea Neagră.

UPDATE ora 18.00 Poliţiştii constănţeni estimează că în medie, pe Austrada Soarelui, intră 1200 de autoturisme pe oră, cu sensul de mers către Bucureşti.

Pentru că se estimează ca valorile de trafic să crească în orele următoare din cauza celor care au decis să plece de pe litoral în această seară, poliţiştii recomandă rutele ocolitoare:

-DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia - DN21 Slobozia – Drajna - A2 Drajna – Bucureşti (sau, în cazul în care este afectată fluenţa traficului pe Autostrada Soarelui, DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia - DN21 Slobozia – Drajna - DN3A Drajna – Lehliu-Gară - DN3 Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti;

-DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni - DN2 Urziceni – Bucureşti;

-DN3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN21 Călăraşi – Drajna - A2 Drajna – Bucureşti (sau, din municipiul Călăraşi, DN3 Călăraşi – Lehliu-Gară – A2 Lehliu-Gară – Bucureşti;

Trafic intens pe podul Sfânta Maria de la Cernavodă

De asemenea, pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN22C Murfatlar – Cernavodă, Serviciul Rutier Constanţa propune şi alte rute alternative:

-DN3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ion Corvin - DJ223 Ion Corvin – Rasova – Cochirleni – Cernavodă;

-din DN39 Mangalia – Constanţa, DN38 Agigea – Techirghiol – Topraisar – DJ391 Topraisar – Mereni - DJ308 Mereni – Lanurile – Ciocârlia de Sus - DN3 Ciocârlia de Sus – Cobadin – Adamclisi – Ion Corvin - DJ223 Ion Corvin – Rasova – Cochirleni – Cernavodă (evitându-se, astfel, şi aglomeraţia din municipiul Constanţa); poate fi evitat şi tronsonul foarte intens circulat al DN39 Eforie – Agigea, mergând din Tuzla pe DJ391 către Topraisar, însă partea carosabilă are unele denivelări;

-din Mamaia se poate pleca pe ruta DN2A Constanţa – Ovidiu – Mihail Kogălniceanu – DJ222 Mihail Kogălniceanu – Cuza-Vodă – Medgidia - DN22C Medgidia – Cernavodă, însă, de preferat este să se urmeze firul DN2A spre Hârşova; la fel şi în cazul alegerii rutei Mamaia – Năvodari – Lumina – Ovidiu(DN2A);

În cazul în care se va îngreuna circulaţia pe DN22C către Cernavodă, Serviciul Rutier Constanţa va direcţiona traficul astfel:

-din Medgidia, pe DJ224 Tortomanu – Siliştea – Ţepeş-Vodă - DN2A Crucea – Hârşova;

-din Murfatlar, pe DN3 Ciocârlia – Cobadin – Ion Corvin - DJ223 Rasova – Cochirleni – Cernavodă;

Echipajele de la sol care se află în acest moment în trafic vor fi coordonate din elicopterul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Aşa se vede traficul de la Cernavodă de pe Autostrada Soarelui

image
image

UPDATE ora 22.00 Traficul pe Autostrada Soarelui se menţine foarte intens pe sensul de mers spre Bucureşti. „Rar am văzut asemenea circulaţie pe autostradă! Nici vara nu e aşa! Nu sunt blocaje, dar este extrem de aglomerat“, a afirmat Ana Maria (32 de ani), o şoferiţă care a fost cu prietenii la mare de 1 Mai.



Unul dintre poliţiştii de pe traseul Constanţa - Cernavodă a spus participanţilor la trafic că a făcut deja febră musculară la mâini dirijând circulaţia. La staţia de taxare de la Feteşti, dintre cele şapte puncte de încasare, cinci erau deschise pentru cei care merg spre Bucureşti.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite