Terasele ilegale de pe plajă dispar doar în prezenţa procurorilor. Buldozerele autorităţilor stau în aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au avut termen 72 de ore, patronii teraselor ridicate ilegal nu au dezafectat zona. Administraţa Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) i-a amendat şi a dus buldozerele în zonă.

Vineri, 8 mai 2020, inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa din cadrul A.B.A. Dobrogea-Litoral au notificat patru operatori de plajă (Quick Class SRL, Mystic Beach SRL, Pantheon Management SRL şi Mega Telecom Solution) cărora le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea iniţială, potrivit prevederilor contractului cadru de închiriere a plajei Mării Negre.

Doar că niciunul dintre cei patru operatori nu a demolat construcţiile ilegale în termenul stabilit. În consecinţă, inspectorii ABADL i-au amendat pe trei operatori (Quick Class SRL, Mystic Beach SRL şi Mega Telecom Solution) cu câte 35.000 de lei pe trei, celui de-al patrulea cerându-i clarificări în ceea ce priveşte actele tehnico-juridice deţinute înainte de dispunerea demolării.

„Cei trei operatori de plajă amendaţi au început încă de ieri dimineaţă dezafectarea amenajărilor ilegale, iar în cazul unuia dintre operatorii mai sus menţionaţi, respectiv - Mega Telecom Solution, s-a dispus deplasarea utilajelor A.B.A.D.L. şi a lucrătorilor instituţiei, pentru a începe operaţiunea de demolarea a construcţiilor, dar acesta începuse această operaţiune.

Până la finalul zilei de ieri, deja anexele beach-barului au fost dezafectate - 2 foişoare din lemn, platforma din lemn de peste 20 mp şi dotările din interiorul barului, iar operatorul s-a angajat ca până la sfârşitul săptămânii plaja să fie curăţată de toate tipurile de materiale de construcţii”, spun reprezentanţii ABADL.


Şi procurorii Parchetului Curţii de Apel Constanţa au intrat pe fir şi au deschis un dosar penal în ceea ce îi priveşte pe operatorii de plajă de pe sectorul Constanţa 1- 3N, plaja cunoscută de localnici sub denumirea de „Dacica”. Până vineri, 15 mai, această plajă trebuie să fie eliberată de orice tip de construcţie şi sa fie adusă la starea iniţială.

“Aşa cum prevede legea, anul trecut A.B.A.D.L. a notificat Primaria Constanţa în privinţa neregulilor constatate pe plaja din Constanţa, iar în acest sens, atât inspectorii instituţiei noastre, cât şi Poliţia locală au aplicat amenzi pentru neconformităţile constatate. Având în vedere indisponibilitatea primăriei de a demola aceste construcţii ilegale, aşa cum prevede legea, A.B.A.D.L. a preluat iniţiativa de a readuce plaja la starea iniţială. Reamintesc că ne dorim ca toţi opearatorii de plajă să respecte întocmai contractul de închiriere, în caz contrar se vor aplica prevederile art. 14 Cap. „Răspunderea contractuală din contractul de închiriere”, ceea ce înseamnă că se poate ajunge până la rezilierea acestuia”, a spus directorul A.B.A. Dobrogea-Litoral, Bogdan Bola.

Pe aceeaşi temă:

Imagine indisponibilă

Poliţistă anchetată de colegi deoarece a făcut plajă şi s-a lăudat pe Facebook

Terase construite ilegal pe plajă. „Au termen 72 de ore să dezafecteze zona”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite