Strat de grindină de 1,5 metri format în urma unei viituri. Mai multe case şi trei maşini au fost afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stratul de grindină a atins 1,5 metri grosime foto IGSU
Stratul de grindină a atins 1,5 metri grosime foto IGSU

O viitură formată în urma căderii abundente de precipitaţii s-a revărsat asupra unei case în care locuiau cinci persoane. Grosimea stratului de grindină a ajuns la 1,5 metri.

Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în satul Palazu Mic, din comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, s-a format o viitură care a afectat o locuinţă în care se aflau 5 persoane (3 adulţi şi 2 copii).

„Stratul de grindină acumulat s-a revărsat în gospodărie şi a blocat accesul în casă. Toate persoanele care se aflau în interior au fost evacuate şi sunt în siguranţă, fără probleme medicale. Din cauza viiturii produse, trei maşini au fost mutate la o distanţă de zeci de metri, iar mai multe clădiri au fost afectate”, transmite IGSU.

În unele zone, stratul de grindină a atins 1,5 metri grosime, iar pompierii au acţionat pentru crearea unui culoar necesar pentru scurgerea apei acumulate.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică COD GALBEN care vizează posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din judeţele Tulcea şi Constanţa.Pentru prevenirea situaţiilor care pot pune în pericol viaţa, recomandăm populaţiei să respecte următoarele măsuri:

•    Nu vă deplasaţi prin curenţi de apă, puteţi să vă pierdeţi echilibrul
•    Nu vă deplasaţi cu autoturismul în zona inundată
•    În cazul în care sunteţi surprinşi de viitură, urcaţi-vă către părţile superioare ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare

Citeşte şi:

Viitura formata din grindina foto IGSU

Grindina a ciuruit blocurile noi din zona Mamaia Nord-Năvodari. Geamurile au fost sparte, iar tencuiala a fost distrusă

VIDEO Sat măturat de viitură: „Scurgerile de pe versanţi şi lipsa vegetaţiei de pe câmpuri duc la astfel de nenorociri“

Frontiera maritimă a României, supravegheată cu drona. Şi activităţile de pescuit vor fi monitorizate

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite