SMURD Constanţa a primit un incubator neonatal, vital pentru micii pacienţi cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incubatorul intrat în dotarea SMURD
Incubatorul intrat în dotarea SMURD

Unitatea de Primiri Urgenţe (U.P.U.) SMURD  Constanţa are, de curând, în dotare, un incubator neonatal de transport, absolut vital micilor pacienţi.

OMV Petrom a sponsorizat Fundaţia pentru SMURD cu suma de 45.000 de euro pentru achiziţionarea unui incubator neonatal necesar UPU SMURD Constanţa. 

Echipamentul va fi folosit atât pentru misiunile din judeţul Constanţa cât şi din judeţele învecinate. Acesta este singurul incubator din zonă adecvat atât transportului cu elicopterul, cât şi cu ambulanţele SMURD. 

Aparatul este special conceput pentru nou-născuţii la termen şi copiii născuţi prematur, indiferent de greutate. Prima intervenţie a avut loc pe 1 decembrie 2017 iar în prima lună de la primirea acestui incubator au avut loc 4 misiuni de salvare.

Constanţa nu mai avea un incubator de transport încă din 2015. Folosirea unui astfel de aparat creşte semnificativ şansele de supravieţuire în cazurile grave, iar  existenţa acestuia este imperios necesară având în vedere că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este spital de nivel I A şi funcţionează ca Spital Regional pentru Regiunea 7 Sud-Est, iar Maternitatea este nivel III primind nou-născuţi şi din judeţele limitrofe, transmite Crina Kibedi, de la Compartimentul Comunicare şi Relaţii Publice SCJU Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite