Şeful DNA Constanţa, coordonator al dosarelor Mazăre şi Constantinescu, pus sub învinuire de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Andrei Bodean
Procurorul Andrei Bodean

Andrei Bodean, şeful DNA Constanţa a fost citat luni, 10 iunie, la Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie. În cadrul audierilor i s-a adus la cunoştinţă calitatea de învinut.

Procurorul Andrei Bodean, şeful DNA Constanţa, s-a prezentat astăzi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru a fi audiat în calitate de suspect. În cadrul audierilor a fost pus sub învinuire pentru cercetare abuzivă, represiune nedreaptă şi abuz în serviciu.

Procurorul a declarat pentru „Adevărul” că aceste învinuiri nu-i afectează activitatea de şef al DNA Constanţa. „Doamna procuror să-şi facă treaba, vom vedea la final ce o să se întâmple”, spune Andrei Bodean.

Secţia la conducerea căreia se află Adina Florea, pretendentă la şefia DNA, a deschis un dosar penal la cererea fostului avocat constănţean Sorin Calaigii, condamnat definitiv în 2016 la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Dosarul a fost instrumentat de procurorul Andrei Bodean.

Calaigii îl acuză pe anchetator că ar fi falsificat probe în cauza în care a fost trimis în judecată şi condamnat.

În anul 2017 Andrei Bodean a formulat o cerere de apărare a reputaţiei profesionale privind unele afirmaţii dintr-un articol de presă, în care era acuzat că şi-ar fi îndeplinit atribuţiile cu rea credinţă privind urmărirea penală a lui Sorin Calaigii. CSM a admis cererea lui Andrei Bodean.

Inspecţia Judiciară a considerat afirmaţiile „de o gravitate extremă”, ”prezentate trunchiat, într-o manieră tendenţioasă” şi nesusţinute cu probe. CSM a considerat că reputaţia profesională a procurorului a fost afectată. ÎCCJ a stabilit definitiv că procurorului i-a fost afectată reputaţia.

Andrei Bodean a fost delegat la şefia DNA Constanţa în 1 octombrie 2018, iar la 1 aprilie 2019 a fost reconfirmat în funcţie. Procurorul a semnat scrisorile magistraţilor împotriva modificărilor legilor justiţiei, a participat la proteste şi a candidat la şefia DNA împotriva Adinei Florea.

Bodean a instrumentat dosare importante în Constanţa, printre care şi cel în care a fost condamnat definitiv Nicuşor Constantinescu sau cel în care Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani şi jumătate în primă instanţă (terenurile subevaluate din Mamaia).

Pe aceeaşi temă:

Şeful DNA Constanţa, audiat la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Are calitatea de suspect

 

Şeful DNA Constanţa a dat în judecată Antena 3, EvZ şi pe Mihai Gâdea

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite