Europarlamentarul Sebastian Bodu îi cere premierului Victor Ponta să nu dea Portul Constanţa lui Radu Mazăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Bodu spune că, dacă Radu Mazăre ar pune mâna pe Portul Constanţa, ar distruge comunitatea portuară şi îşi va impune propriile firme şi asfel va frâna dezvoltarea României.

Europarlamentarul Sebastian Bodu a adresat duminică, 9 martie, o scrisoare deschisă primului ministru Victor Ponta în care îi cere să nu transfere Portul Constanţa către primărie.

Vă redăm integral scrisoarea deschisă:

„Domnule Prim-Ministru,

Apelez la acest mod de a mă adresa Dvs. în încercarea de a vă convinge să nu transferaţi Portul Constanţa către primăria municipiului. Atât pentru că, în mod tradiţional (cu câteva excepţii ce ţin de istoria unor oraşe), porturile sunt administrate la nivel central, cât şi pentru faptul că Radu Mazăre este ultima persoană care să primească pe mână o administraţie portuară. Porturile sunt, în orice ţară din lume, entităţi de interes public ce nu pot fi transformate în SRL-uri deoarece acest lucru ar duce la distrugerea comunităţii portuare (armatori, navlositori, operatori) şi la migrarea operaţiunilor către alte porturi care respectă principiile de administrare ce nu trebuie să aibă la bază decât atragerea unui volum de operaţiuni cât mai mare.

Odată ajuns pe mâna lui Mazăre, acesta va pune taxe pe fiecare operaţiune portuară şi/sau pe fiecare partener portuar după modelul binecunoscut al barierei de intrare în staţiunea Mamaia, o mizerie unicat în lume. De asemenea, va elimina actualii parteneri portuari impunându-şi propriile firme, după modelul patentat la primărie. Poate că pe asistaţii sociali din Constanţa nu îi intersează acest lucru, mai ales că, dintr-un avânt de populism maxim, primarul a promis că din profiturile portului... va subvenţiona gigacaloria locuitorilor.

Domnule Prim-Ministru, cred că sunteţi conştient că o reducere de operaţiuni în principala poartă de acces maritimă ne va afecta importurile şi exporturile, va frâna dezvoltarea României iar captivitatea faţă de un grup se va extinde de la unul din cele mai frumoase oraşe la întreaga ţară. Cum acest lucru nu mai ţine de calcule politice sau electorale ci de siguranţa naţională, Apelez la responsabilitatea Dvs. pentru a nu da curs solicitărilor asidue ale primarului-barieră“.

De 1 Martie, Radu Mazăre a declarat că ruperea USL, urmată de plecarea PNL de la Ministerul Transporturilor, este benefică pentru Constanţa. „E bine că au plecat liberalii că sper, în sfârşit, să luăm acţiunile alea, să pot să îmi fac treburile în oraş. Eu tot vreau acţiunile de la Port ca să iau bani de acolo şi să le mai scad oamenilor factura la întreţinere“, a spus Mazăre referindu-se la obţinerea pachetului majoritar de acţiuni la Portul Constanţa, transfer pe care PNL îl bloca.
Radu Mazăre a declarat miercuri că a discutat problema acţiunilor din Port atât cu Victor Ponta cât şi cu ministrul Dan Şova, care i-au promis ajutor.
În campania electorală, social - democraţii au promis că vor da Consiliului local 33% din acţiunile portului Constanţa.
 

Vă mai recomandăm:

PDL Constanţa: „Acum Mazăre are liber să pună mâna pe Portul Constanţa“

Portul Constanţa, miză electorală pentru USL - strigă parlamentarii PDL

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite